İnce, Erdoğan'ın Yargılanması İçin 413 CHP'li Milletvekili İstedi - Son Dakika
Politika

İnce, Erdoğan'ın Yargılanması İçin 413 CHP'li Milletvekili İstedi

İnce, Erdoğan\'ın Yargılanması İçin 413 CHP\'li Milletvekili İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yargılanması için vatandaşlardan meclise 413 CHP’li vekil göndermelerini istedi.

17.03.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargılanması için vatandaşlardan meclise 413 CHP'li vekil göndermelerini istedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, Erdoğan'ın 400 milletvekili istemesini Anayasanın ihlali olarak değerlendirerek, şunları söyledi:

"Sorumsuz Cumhurbaşkanı, sorumsuzca hareket ederek, tarafsızlığını yitirerek meydanlara çıkıp AK Parti'ye 400 milletvekili istemektedir. Resmen Anayasayı, fiilen ihlal etmiş durumdadır. Kendisi Anayasanın uygulanmasını gözetmekle mükelleftir ancak bizzat kendisi Anayasayı uygulamamaktadır. Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu maddesinde 'Cumhurbaşkanı sadece ve sadece vatana ihanetten yargılanır' diyor. Okuyalım 105'inci maddeyi. 'Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten dolayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının en az üçte birinin teklifi üzerine, üye tam sayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır' diyor. Yani 184 kişi teklif yapabiliyor, 413 kişi de karar veriyor. Ben şimdi diyorum ki kendisi diktatörlük kurmak, Fıtrat AŞ yönetim kurulu başkanı olmak için 400 milletvekili istiyor. Ey benim aziz milletim, siz CHP'ye bırak 400'ü 413 milletvekili verin. Ben sizden 413 milletvekili ile bunu yargılayalım diyorum". - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İnce, Erdoğan'ın Yargılanması İçin 413 CHP'li Milletvekili İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement