İnce "Kuba" ile "Küba"Yı Karıştırdı - Son Dakika
Politika

İnce "Kuba" ile "Küba"Yı Karıştırdı

İnce "Kuba" ile "Küba"Yı Karıştırdı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Ülkenin cumhurbaşkanı Küba’ya cami yapacak, onları imana getirecekmiş.

17.11.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ülkenin cumhurbaşkanı Küba'ya cami yapacak, onları imana getirecekmiş. Nilüfer'de zaten Küba Camii var. Cumhurbaşkanına duyurulur" dedi. İnce'nin bahsettiği caminin 1975 yılında yapıldığı, İslamiyette ilk inşa edilen mescit olan Medine'deki Kuba Mescidi'nin adını taşıdığı, Küba ile bir ilgisinin olmadığı öğrenildi.

Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin Bize Kazandırdıkları" programına CHP Yalova Belediye Başkanı Sefa Salman ile birlikte katılan CHP Milletvekili Muharrem İnce, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Emine Ülker Tarhan konusunu değerlendiren İnce, "Sayın Tarhan ile birlikte grup başkan vekilliği yaptık. Partimizden ayrılmasına tabii ki de üzüldüm. Ama benim partiye bakışımla sayın Tarhan'ın partiye bakışı aynı olamaz. Benim için Cumhuriyet Halk Partisi bir yaşam biçimi. 15 yaşında bir partinin broşürlerini dağıtmış biri olarak, gençlik kollarında, il yönetiminde görev yapmış biri olarak, 12 yıldır milletvekilliği yapan birisi olarak benim partiye bakışım ile emekli olduktan sonra partiye üye olup sonra da partiden milletvekili olan birinin bakışı aynı olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi benim ailem gibidir ve Atatürk'ün bir emanetidir. Gidenlere üzülürüm, ama partiyle bakış açımız aynı değil. Ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim. Ben milletvekillerinin broşürlerini dağıttım ve sonunda da milletvekili oldum. Türkiye'de dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen tek parti CHP'dir. AK Parti'den kurtulmanın yolu CHP'yi iktidar yapmaktır. Onun için maceraya gerek yoktur" dedi.

Türkiye'de madencilerin öldüğünü ifade eden İnce, "Çocuklarımız meydanlarda sopalarla dövülerek öldürülüyor. Askerlerimiz sivil kıyafetleri ile eşinin yanında kurşunlanıyor. Böyle bir ortamda ülkenin cumhurbaşkanı, Amerika'yı Kristof Colomb'un mu yoksa Müslümanların mı keşfettiğini tartışıyor. Küba'ya cami yapacakmış, Küba'yı imana getirecekmiş. Yani böyle bir şey olabilir mi? İsmet Paşa ile 10 sene uğraştı. Şimdi onu bıraktı, Kristof Colomb ile uğraşıyor. Yakında Edison ile uğraşacağını tahmin ediyorum. 'Ampulü Edison bulmadı, AK Parti Nilüfer ilçe başkanı buldu' diye bir açıklama yaparsa şaşırmayacağım. Böyle bir cehalet, böyle bir gündem saptırma. Toplumdan bihaber. Veresiye yaptığı, milletin paralarını çarçur ettiği sarayında yaşarken gündemden uzak. 20 gündür Ermenek'te yerin altında madencilerimiz çıkarılmayı bekliyor, o Kristof Colomb ile uğraşıyor. AK Parti artık bambaşka bir topluluk oldu. Bunlardan kurtulmamız lazım" diye konuştu.

KUBA İLE KÜBA'YI KARIŞTIRDI

İnce, Küba'ya cami konusunu eleştirirken, İslamiyette ilk inşa edilen Medine sınırları içindeki meşhur Kuba Mescidi'nin adını taşıyan, Nilüfer ilçesinde 1975 yılında yapılan "Kuba Camii'nden "Küba Camii" diye bahsederek, "Recep Tayyip Erdoğan Küba'ya cami yapacak ya, Nilüfer'in Konak Mahallesi'nde Küba Camii var. Cumhurbaşkanına bunu duyuralım. Öyle boş hayallerle uğraşmasın. Ermenek'teki madencilerimizi kurtarsın" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İnce 'Kuba' ile 'Küba'Yı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement