İncirlik'te Camiye Saldırı İddiası İnceleniyor (3) - Son Dakika
Güncel

İncirlik'te Camiye Saldırı İddiası İnceleniyor (3)

İncirlik\'te Camiye Saldırı İddiası İnceleniyor (3)

ADANA MÜFTÜSÜ.Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, yılbaşı gecesi ABD askerlerinin İncirlik Hava Üssü içindeki camiye yaptığı iddia edilen saldırı ile ilgili bilgilerinin olmadığını, konuyu basından takip ettiklerini söyledi.

10.01.2013 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncirlik'te CAMİYE SALDIRI İDDİASI İNCELENİYOR (3)

ADANA MÜFTÜSÜ: BİZ DE BASINDAN TAKİP EDİYORUZ

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, yılbaşı gecesi ABD askerlerinin İncirlik Hava Üssü içindeki camiye yaptığı iddia edilen saldırı ile ilgili bilgilerinin olmadığını, konuyu basından takip ettiklerini söyledi. ABD Adana Konsolosluğu yetkililerinin, İl Müftülüğü'nü ziyaret edeceği bilgisi üzerine müftülük girişinde bekleyen gazetecileri odasına davet edip, açıklama yapan Gökçe, camiye saldırı iddiası ile ilgili kendilerine herhangi bir ABD'li yetkilinin aramadığını ve randevu talep etmediğini belirtti.

Askeri üssün içinde Adana Müftülüğü'ne bağlı herhangi bir cami bulunmadığını söyleyen Gökçe şöyle konuştu:

"İncirlik Hava Üssü'nde, Müftülüğümüze kayıtlı, resmi ibadet amacıyla kendisine açılış izni verdiğimiz bir cami, mabet söz konusu değildir. Orada da resmi bir görevlimiz bulunmamaktadır. İlk defa bu iddiaları gazetede çıktığında öğrendik. Şu ana kadar sizlerin yazdıkları kadarıyla bu konuları takip ediyoruz. Bu tür inanca yapılan saldırılar yetkililer tarafından suç teşkil ediyorsa kovuşturuluyordur. Böyle bir duyum da aldım. Mutlaka yetkililer araştırma içindedirler. Orası askeri bir alandır. İbadet etmek isteyen kardeşlerimize tesis edilmiş bir oda olabilir. Bu konuda çok net bir bilgi gelmiş değil. İddialar sabit olmadan gerçek kabul edilemezler. Bu tür mabetlere, yanlışlık yapılsa biz ona üzülürüz. Çünkü inanç kutsaldır. Bu kiliseye de havraya da, yapılsa onlara da aynı duyarlılığı göstermeliyiz. Bu tür inançlara saldırı suç teşkil etmektedir. Böyle bir durum varsa da karşılıksız kalmaz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İncirlik'te Camiye Saldırı İddiası İnceleniyor (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement