İncirliova'nın Eski Başkanları Parklarda Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

İncirliova'nın Eski Başkanları Parklarda Yaşatılacak

İncirliova\'nın Eski Başkanları Parklarda Yaşatılacak

İncirliova Belediye Meclisi si Haziran ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Gürşat Kale Başkanlığı’nda yapıldı.

10.06.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncirliova Belediye Meclisi si Haziran ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Gürşat Kale Başkanlığı'nda yapıldı.

Toplantıda Merkez Kurtuluş Mahallesi'ndeki iki parka Şehit Şaban Bozkurt ile Eski Belediye Başkanlarından Merhum Cemal Toprak'ın isimlerinin parklara verilerek yaşatılmasına karar verildi. Ayrıca, ilçe sınırları içerisinde oluşturulacak olan Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesin

HALK İSTEDİ MECLİS KARAR VERDİ

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından Kurtuluş Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal tesislere 37 yıl önce camiden çıkarken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkücü Şehit Şaban Bozkurt'un isminin verilmesi için vatandaşlardan yoğun bir talep ve imzalı dilekçe geldiğini kaydeden Başkan Kale; "Milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması, din, devlet ve millet için hayatlarını her daim feda etmekten çekinmeyen insanların isimlerinin yaşatılmasından yanayız. Vatandaşlarımız da yıllar önce hayatını yitiren Ülkücü Şehit Bozkurt'un isminin yaşatılması için bizlere müracaatlarda bulundu. Konuyu meclis gündemine getirerek belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan sosyal tesislerimize verilmesini uygun gördük. Görev süremiz içerisinde yapımı tamamlanacak olan diğer tesisler ile parklarımıza da benzer isimleri vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İSMİ YAPTIĞI PARKTA YAŞAYACAK

Bazı meclis üyelerinin belediye sosyal tesislerine Ülkücü Şehit Şaban Bozkurt'un isminin yerine Merhum Belediye Başkanı Cemal Toprak'ın isminin verilmesi gerektiğine dair görüş bildirmesi üzerine söz alan İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı; "Merhum Başkanımız Cemal Toprak'ın isminin yaşatılmasını sizler gibi bizler de düşünüyoruz. Buna yönelik de bir çalışmanın içindeyiz. Bu nedenle dönemin belediye başkanı merhum Cemal Toprak tarafından Kurtuluş Mahallesi Nazmi Topçuoğlu Caddesi üzerinde yapılan ancak bakımsızlıktan atıl bir vaziyette bulunan çocuk oyun parkı ve dinlenme alanını yeniden revize ederek buraya vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Meclis üyelerinin karşılıklı görüşlerinin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Kale; "Yalçın Bey'in söylediği gibi Merhum Başkanımız Cemal Toprak'ın ismini kendisi tarafından yapılan parka vermenin daha anlamlı olacağını düşünüyoruz. Madem konu şuan meclis gündemine gelmiştir. O zaman bugün bunun da kararını vererek önümüzdeki günlerde bakım onarım, tadilat ve yenileme çalışmalarını başlatacağımız parka da Cemal Toprak ismini vermeyi teklif ediyorum" dedi.

Başkanının önerisi üzerine yapılan oylamada CHP Meclis Üyesi Fevzi Kuş ile Suna Efsun Koçbil'in red oyu vermesine karşın her iki tesise de Bozkurt ve Toprak'ın isimlerin verilmesine oy çokluğuyla karar verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliova'nın Eski Başkanları Parklarda Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement