İncirliovalı Çiftçilere İncir Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

İncirliovalı Çiftçilere İncir Eğitimi Verildi

İncirliovalı Çiftçilere İncir Eğitimi Verildi

Aydın’ın simgesi haline gelen ve çiftçilerin önemli gelir kaynakları arasında yer alan incirin hasat sezonuna sayılı günler kala incirin yetişmesinde olmazsa olmaz olan ilekleme ile ilgili olarak çiftçilere eğitimler devam ediyor.

12.06.2014 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın simgesi haline gelen ve çiftçilerin önemli gelir kaynakları arasında yer alan incirin hasat sezonuna sayılı günler kala incirin yetişmesinde olmazsa olmaz olan ilekleme ile ilgili olarak çiftçilere eğitimler devam ediyor.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'İncir Bahçelerinde İlekleme Eğitimi' programı çerçevesinde İncirliova Beyköy Mahallesi'nde 'İncirde İlekleme, Ekşilik Böcekleri ve Sirke Sinekleri' hakkında eğitim toplantısı düzenlendi.

Çiftçilere; incir bahçelerinde ilekleme nasıl yapılır, hangi dönemlerde ne miktarlarda ilek kullanılmalı, sağlıklı ilekler nasıl olur, ekşilik böceği ve sirke sineğinin yaşam döngüsü, zarar şekli ve biyoteknik mücadele yöntemleri, aflatoksin nasıl oluşur ve ihracatı nasıl etkiler, aflatoksinden korunma yöntemleri nelerdir gibi birçok konuda bilgi verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliovalı Çiftçilere İncir Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement