İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde çeşitli illerden vatandaşların katılımıyla düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, Solo Türk gösterisi eşliğinde başladı Kastamonu Valisi Günaydın: "İstiklal Harbi'nin kazanılması için gerekli mühimmatın taşınmasında büyük fedakarlıklar gösteren İnebolu halkı, bunun.

09.06.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kapsamında düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" başladı.

İnebolu Limanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra halk oyunları ve Eskişehir Kültür Derneğince mehteran gösterisi yapıldı.

Türk Hava Kuvvetlerinin Solo Türk ekibi de F-16 savaş uçaklarıyla İnebolu Limanı'nın üzerinde 20 dakikalık gösteri uçuşu yaptı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından birisinin, büyük fedakarlıklarla dolu, büyük hikayelere sahip Kurtuluş Savaşı'nda yazıldığını söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın en önemli süreçlerinden birinin İnebolu ilçesinde geçtiğine dikkati çeken Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu durum, Gazi Mustafa Kemal'in, 'Gözüm Sakarya'da, Dumlupınar'da, kulağım İnebolu'da' sözleriyle de açıkça vurgulanmıştır. Kahraman ordumuzun silah ve cephanesinin temininde kritik öneme sahip İnebolu ilçemiz, 1921 haziran ve temmuz aylarında çok ağır bombardımanla karşı karşıya kalmıştır. Bu ağır bombardıman, kahraman İneboluluları sindirememiş, yıldıramamış ve yenememiştir. Bu durum, 'Çanakkale geçilmez'den ders almayanlara ayrı ders olmuştur. Genciyle, yaşlısıyla, çoluğuyla, çocuğuyla İnebolu'nun da geçilemeyeceği düşmana büyük kararlılıkla gösterilmiştir. İstiklal Harbi'nin kazanılması için gerekli mühimmatın taşınmasında yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla, kağnısıyla, kayığıyla büyük fedakarlıklar gösteren İnebolu halkı, bunun karşılığında beyaz şeritli istiklal madalyasıyla taltif edilmiş ve ödüllendirilmiştir."

"Kastamonu, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği şehit sayısına göre, ilk 3 sırada yer almaktadır"

Günaydın, bu mücadelede, Şehit Şerife Bacı'nın hikayesini herkesin bildiğini hatırlatarak, bunun gibi binlerce kişi sayesinde Anadolu'nun ihtiyaç duyduğu mühimmat, cephanelik ve insan unsurunun İnebolu üzerinden Anadolu'ya taşındığını dile getirdi.

"Bugün, ülkemiz üzerinde çeşitli hesabı olanların, gerektiğinde bu ülkeden yeni Şerife Bacıların ve binlerce kahramanın çıkacağını bilmesini istiyorum" diyen Günaydın, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Kastamonu vilayetimiz, hiç işgale uğramamasına rağmen, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği şehit sayısına göre, ilk 3 sırada yer almaktadır. Yaklaşık bin 988 şehidiyle Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında çok büyük katkıları olmuştur. Kastamonu vilayetimizin, Şeref ve Kahramanlık Günü'nü tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Törenin ardından, İnebolu Turgut Özakman İstiklal Yolu Parkı'ndan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü başlatıldı.

Yaklaşık 4 gün sürecek yürüyüş, Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda sonlandırılacak.

Yürüyüşe AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve çeşitli illerden vatandaşlar katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement