İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü - Son Dakika
Yerel

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü'nün 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

13.06.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü'nün 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Liman mevkisinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Engin Uzuner, Kurtuluş Savaşı yıllarında İnebolu'ya gelen silah ve cephanelerin kağnılarla cepheye gönderildiğini belirtti.

İnebolu'da depolanan silah ve cephaneyi teslim almak isteyen Yunan savaş gemilerinin, 9 Haziran 1921 tarihinde ilçeyi bombardıman ateşine tuttuğunu, ancak ilçe halkının bu saldırıyı püskürttüğünü vurgulayan Uzuner, "Bugün İnebolu'muzun en güzel günüdür. Bugün kahraman dedelerimizin, ne kadar şanlı olduklarının, tarihin hafızasına kazındığı gündür. Bugün bir ilçe halkının, kadını erkeği, genci yaşlısıyla, vatana nasıl hizmet edildiğinin, herkese gösterildiği gündür" dedi.

Büyük Önder Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki "Gözüm Sakarya'da, kulağım İnebolu'da" sözünü hatırlatan Uzuner, şunları söyledi:

"O zorlu yıllarda İnebolu'dan cephelere gönderilen silah, cephane ve diğer malzemeler uçurumun kenarındaki ülke için adeta can simidi gibidir. Bu silah ve cephanenin gemilerden indirilmesinde ve Ankara'ya taşınmasında İnebolu insanının göstermiş olduğu olağanüstü gayretler tarihe tanıklık etmektedir. Bu nedenle İnebolu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından beyaz şeritli istiklal madalyası ve beratı ile ödüllendirilmiştir. Yiğit ilçemiz İnebolu, ülkemizde istiklal madalyalı tek ilçe olma onuruna sahiptir."

Konuşmanın ardından temsili olarak deniz yoluyla gelen cephaneler, kayıklardan alınarak iskelede bekleyen iki öküzün çektiği kağnı arabasına yüklendi.

Daha sonra Küre Kaymakamlığı mehter takımı ve İnebolu Belediyesi heyamola ekibi gösteri sundu.

Öğrencilerin folklor gösterisi sunduğu programı, ödül töreniyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement