İnegöl'de Ayçiçeği Çekirdeği İçin Özel Kurutma Yolu - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de Ayçiçeği Çekirdeği İçin Özel Kurutma Yolu

İnegöl\'de Ayçiçeği Çekirdeği İçin Özel Kurutma Yolu

BURSA'nın İnegöl ilçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi, ayçiçeği çekirdeği için 2,3 kilometrelik özel kurutma yolu yaptı.

19.09.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'nın İnegöl ilçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi, ayçiçeği çekirdeği için 2,3 kilometrelik özel kurutma yolu yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöllü çiftçilerin yoğun talebi olan ürün kurutma alanı sorununu çözümü kavuşturdu. Daha önce ürünlerini çevre yolu üzerinde kurutan ve zaman zaman trafik kazalarıyla da karşılaşan çiftçileri bu sıkıntıdan kurtarmak amacıyla Deydinler ve Ortaköy Mahalleri arasına 2.3 kilometre uzunluğunda ürün kurutma alanı oluşturuldu. Asfalt kaplama yapılan alan kurutma sezonu dışında da ulaşım amacıyla kullanılabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bölge çiftçisinin ay çekirdeği kurutmaya başladığı alanda incelemelerde bulundu. Çiftçinin her türlü üretiminin desteklenmesi konusunda altyapıdan ulaşıma, sulama tesislerinden ürün pazarlamasına kadar her alanda çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, ürün kurutma alanının da İnegöllü çiftçilerin önemli bir talebi olduğunu söyledi.

Uygun kurutma alanı olmadığı için daha önce yollarda yapılan kurutma işleminde trafik kazaları yaşandığını hatırlatan Altepe, "Bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla Deydinler Ortaköy arasındaki bölgede 2,3 kilometrelik yolu kurutma amaçlı olarak hazırladık. Altyapısı ve asfalt kaplaması yapılan alanda ay çekirdeği başta olmak üzere her türlü ürünlerini kurutabilecekler. Sezon tamamlanınca da yol ulaşım amacıyla kullanılacak. Üreticinin önemli bir beklentisi olan hizmet gerçekleşmiş oldu. Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan hizmetimiz bölge çiftçimize hayırlı olsun" dedi.

KÜÇÜK GÖRÜNEN BÜYÜK HİZMET

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ay çekirdeği üretiminin ilçe tarımında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, uygun alan olmadığı için kurutma işleminin daha önce çevre yolunda yapıldığını ve kurutma sezonunda çevre yolunu kapalı tutmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bu sorunu Başkan Altepe'ye ilettiklerini ifade eden Aktaş, "Büyükşehir Belediyemiz soruna köklü çözüm getirdi. Artık kurutma işlemi daha güvenli ortamda yapılıyor. Basit gibi görünen ama bölge ekonomisi için önemli bir yatırım. Çünkü ay çekirdeğini kurutmanın başka bir şekli yok. İnceledik, bu iş Avrupa'da da böyle yapılıyor. Büyük bir ihtiyacı gidermeleri nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- İnegölbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de Ayçiçeği Çekirdeği İçin Özel Kurutma Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement