İnegöl'de, İtalya Plakalı Araçta 152 Parça Tarihi Eser Ele Geçti - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de, İtalya Plakalı Araçta 152 Parça Tarihi Eser Ele Geçti

İnegöl\'de, İtalya Plakalı Araçta 152 Parça Tarihi Eser Ele Geçti

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Türk vatandaşı M.T.'nin kullandığı İtalya plakalı otomobilde, Roma ve Bizans dönemine ait 152 tarihi eser ele geçirildi.

12.06.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Türk vatandaşı M.T.'nin kullandığı İtalya plakalı otomobilde, Roma ve Bizans dönemine ait 152 tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserler Bursa Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, araçta bulunan ve gözaltına alınan 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ilçede yabancı plakalı bir araçla gelen kişiler tarafından tarihi eser satışı yapılacağı istihbaratı üzerine önlem aldı. Yurt dışından İtalya plakalı araçla Türkiye'ye giriş yapan M.T. adlı kişi, İstanbul'da görüştüğü ve birlikte tarihi eser ticareti yaptığı öne sürülen M.E., E.A. ve Y.A. aracına aldı. Bu kişilerin getirdiği tarihi eserlerin de yüklendiği araç, İnegöl'e geldi.

Polis tarafından takibe alınan araç, Cerrah ve Turgutalp mahallelerinin ardından İnegöl İlçe merkezine yöneldi. Polis aracı Çeltikçi Mevkii'nde durduruldu. Dört kişi gözaltına alındıktan sonra araçta yapılan aramada, 142 Roma ve Bizans dönemine ait sikke,  Roma dönemine ait 1 fibula, 1 ok ucu, 2 obje, 2 yüzük, Bizans dönemine ait 1 haç, 1 sarkaç, 1 mühür ve 1 tutamaç ele geçirildi.

Tarihi eserler Bursa Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, savcılık tarafından ifadeleri alınan 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de, İtalya Plakalı Araçta 152 Parça Tarihi Eser Ele Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement