İnegöl'de Okullar Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de Okullar Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır

İnegöl\'de Okullar Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde okul müdürleriyle bir araya geldi.

12.09.2014 13:58  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde okul müdürleriyle bir araya geldi.

İshakpaşa Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu'ndaki toplantıda, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yaklaşık 350-400 civarında ücretli öğretmen görevlendireceklerini belirtti. Bilican, "Önemli olan, güzel ve hayırlı hizmetler yapmaktır. İlçemizde 55 ilkokulumuz, 52 ortaokulumuz, 23 lisemiz, 5 anaokulumuz ve çeşitli okullarımızın bünyesinde anasınıflarımız mevcuttur. Öğrenci sayısına baktığımızda, bu yıl örgün öğretim dediğimiz, ilk, orta ve liseye devam eden öğrenci sayımız yaklaşık 45 bin 800 civarında. Buna anaokulu öğrencilerimiz dahil değildir. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 3 bine yakın anaokulu öğrencimiz vardı. Geçen sene yaklaşık 3 bin açık lise ve açık ortaokul öğrencimiz vardı. Bu yıl anaokulu ve açık lise ile açık ortaokulu da dahil edersek, 53 bin civarında öğrencimiz olacak. Özel okullarımız da var. Onların sayıları farklı" diye konuştu.

Resmi okullardaki öğretmen sayılarını açıklayan Fatih Bilican, "Bu yıl itibariyle öğretmenlerimizden özür grubuna bağlı, sonradan iller arası tayinleri çıkanlar, gidenler, gelenler tam net olmasa bile ortalama 2 bin 200 civarında kadrolu öğretmenimiz mevcut. Bakanlığımız yeni tayin duyurusu yaptı. Türkiye genelinde alınacak 40 bin öğretmenden Bursa'ya 240 tane verilmiş. İnegöl'e de 36 tane kontenjan verilmiş. Bu da bizim ilçemize göre çok cüzi bir rakam. Ben ildeki yetkililer ile görüştüm. Bakanlıktan gelen talimata göre, öncelikli olarak 3. ve 4. hizmet bölgelerindeki okullara kontenjan verileceği belirtilmiş. Bize ancak bu kadar düşmüş. Bizim öğretmen açığımız çok. Yeni açılan okullarımız var. Çok yazdık, çizdik ama ancak o kadar oldu. Bundan sonrasını her zaman yaptığımız gibi ücretli öğretmen arkadaşlarımız ile doldurmaya çalışacağız. Bu çalışmalar sürüyor. Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi de bu. Yaklaşık 350-400 civarında bir ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacağız. Özel okullarımızı da saydığımızda toplam 3 bin civarında eğitim kadromuzla, öğretmenimizle, idarecimizle 2014-2015 eğitim öğretim yılını sürdüreceğiz. Bu yıl hem Türkiye genelinde, hem de İnegöl genelinde zor bir süreç içerisinden geçiyoruz. Hem bu idareci sirkülasyonu, değişimler ve ilçemizde yeni okulların açılması, Mesleki Eğitim Kampusu'ndaki yeni okullar, şehrimizin değişik yerlerindeki yeni okullar... Bunlar hepsi kendine göre gayret gerektiren birimler. İnşallah hep beraber el birliği içerisinde bunların üstesinden geliriz. Neticede bu hizmet yarıda kalmaz. Bizim bu yıl diğer yıllara göre daha fazla çalışmamız icap edecek. Bizim eğitimdeki genel fotoğrafımız bu. 53 bin civarında öğrencimiz, 3 bin civarındaki öğretmenimiz, idarecimiz ve yaklaşık 140 küsur eğitim kurumumuz ile eğitim öğretime devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöl'de Okullar Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement