İnegöl'deki Kayıp 2 Kişinin Cesedinin Bulunmasıyla İlgili Dava - Son Dakika
Yerel

İnegöl'deki Kayıp 2 Kişinin Cesedinin Bulunmasıyla İlgili Dava

İnegöl ilçesinde, geçen yıl cesetleri bulunan 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

16.04.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl ilçesinde, geçen yıl cesetleri bulunan 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 18 Ocak 2014'te kayıp oldukları bildirilen ve 22 Ocak 2014 tarihinde ormanlık alanda cesetleri bulunan Sabri Öztürk ile Ferhat Yavuz'un öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan sanıklar İlker A. Kadir G. ve Ali M. katıldı.

Mahkemede söz alan sanıkların avukatları, müvekkillerinin cinayetleri kullandıkları uyuşturucunun etkisi altında işlemiş olabileceklerini söyledi. Bu arada, her 3 sanığın kan tahlillerinde uyuşturucu kullandıkları tespit edildi.

Duruşmada söz alan sanıklardan Kadir G, Ali M. ve İlker A'nın cinayetleri kendi üzerine yıkmak istediklerini ileri sürerek, "Bunlar 25 yıllık arkadaşlar. Ben ikisini de tanımam" dedi.

Ali M. ve İlker A. ise daha önce verdikleri yazılı ifadelerini mahkemede tekrarladı.

Ali M, iddia edildiği gibi İlker A'nın kendisinin 25 yıllık arkadaşı olmadığını öne sürerek, mahkemenin vereceği cezaya razı olacağını söyledi.

Sanıklara söz verilmesinin ardından iddia makamının mütalaası okundu. Savcılık tarafından hazırlanan mütalaada, sanıkların "kasten ve planlayarak cinayet işleme, suçu saklama, nitelikli yağma ve gasp, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanma, kişiyi hak ve hürriyetlerinden yoksun kılma" suçlarından yargılanması talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ertelendi.

Olay

İnegöl'de, 18 Ocak 2014 Cumartesi sabahı evinden motosikletiyle ayrılan Sabri Öztürk'ten haber alamayan baba Ahmet Öztürk, durumu emniyete bildirerek kayıp başvurusunda bulunmuştu. Pazar günü de sabah saatlerinde Ferhat Yavuz, bir arkadaşıyla evinden ayrılmış, oğlundan haber alamayan anne Kadriye Ilgın, emniyete kayıp müracaatında bulunmuştu. Ilgın, emniyete verdiği bilgide oğlunun İlker A. ile gezmek için evden ayrıldığını ve bir daha ona ulaşamadığını söylemişti.

Olayla ilgili çalışma başlatan emniyet güçleri, İlker A, Ali M. ve Kadir G'yi gözaltına almış, yapılan sorguların ardından Ali M, kayıp cesetler hakkında itirafta bulunmuştu. Ali M, öldürülen Öztürk ile Yavuz'un cesetlerinin bulunduğu yerleri göstermişti. İlker A'nın tüfekle vurarak öldürdüğü ardından da yaktığı iddia edilen Öztürk'ün cesedi, İnegöl- Domaniç kara yolu Tahtaköprü Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda, yine tüfekle öldürülen Yavuz'un cesedi ise ilçeye bağlı İskaniye Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

Gözaltına alınan İlker A, Ali M. ve Kadir G ise nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnegöl'deki Kayıp 2 Kişinin Cesedinin Bulunmasıyla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement