İnegöl Emlak Zengini Anne- Babasını Öldürdüren Sanık Hastaneye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

İnegöl Emlak Zengini Anne- Babasını Öldürdüren Sanık Hastaneye Sevk Edildi

İnegöl Emlak Zengini Anne- Babasını Öldürdüren Sanık Hastaneye Sevk Edildi

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra, evlerinin bahçesinde kemikleri gömülü olarak bulunan emlak zengini Emine (80) ve Ahmet Refik öner (86) çiftini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan oğlu Kenan Öner'in (56) yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

10.12.2014 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra, evlerinin bahçesinde kemikleri gömülü olarak bulunan emlak zengini Emine (80) ve Ahmet Refik öner (86) çiftini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan oğlu Kenan Öner'in (56) yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti, Kenan Öner'in ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bursa Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne sevk edilmesine karar verdi.

İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan ve 6 yıl önce esrarengiz şekilde ortadan kaybolan Emine- Ahmet Refik Öner'in öldürülüp evlerinin bahçesine gömüldüğü, geçen 24 Nisan'da dosyanın yeniden açılması üzerine, İstanbul'da gözaltına alınan oğulları Kenan Öner'in günlüklerinin incelenmesi sonucu ortaya çıktı. Çiftin İznik'teki evlerinin bahçesinde üçüncü kez yapılan kazıda, kafatasları ve bazı kemik parçaları bulundu. Çiftin oğulları Kenan Öner, gözaltına alındıktan sonra susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Öner, çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde kemiklerin, cesetleri parçalanarak gömüldüğü ortaya çıkan Öner çiftine ait olduğu saptandı. İncelemede çiftin kafataslarında kurşun deliği bulundu.

Hakkında, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten öldürme', 'tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu cezası istenen Kenan Öner'in yargılanmasına bugün devam edildi. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nden geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl'e getirilen Kenan Öner, duruşmada hasta olduğunu, kan şekerinin düştüğünü ilaç aldığı için konuşacak durumda olmadığını söyledi.

Duruşma, Kenan Öner'in oğlu Canberk Öner adına kargo ile mahkemeye gönderilen, 'Henüz cesedi bulunamayan annemi babam öldürdü' yazılı imzasız mektubun okunması ile devam edildi. İddiaları kubul etmeyen Kenan Öner, bu mektubun oğlu tarafından değil bir başka kişi tarafından yazılmış olabileceğini söyledi. Mahkeme heyeti ise kendilerine ulaşan bu iddianın, yapılan duruşma ile bir ilgisinin olmadığını belirtti.

Kısa süren yargılama sonunda, duruşmayı Ocak ayına erteleyen mahkeme heyeti, Kenan Öner'in, ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bursa'da Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi.

Seyfettin ARAS/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl Emlak Zengini Anne- Babasını Öldürdüren Sanık Hastaneye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement