İnegöl Milli Eğitim Müdürünün Tepki Çeken Paylaşımına Soruşturma - Son Dakika
Güncel

İnegöl Milli Eğitim Müdürünün Tepki Çeken Paylaşımına Soruşturma

İnegöl Milli Eğitim Müdürünün Tepki Çeken Paylaşımına Soruşturma

Bursa'nın İnegöl İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan'ın üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu "Sıcak diye oruç bozmayın, burası çok sıcak. K. Atatürk" diye yazdığı paylaşımı tepkilere neden oldu.

19.06.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan'ın üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu "Sıcak diye oruç bozmayın, burası çok sıcak. K. Atatürk" diye yazdığı paylaşımı tepkilere neden oldu. Bursa Valiliği olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıklarken, Karaaslan da Facebook hesabına etiketleme yapıldığını, olayı öğrenince hemen kaldırdığını söyledi.

İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan'ın Facebook sayfasında, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu "Sıcak diye oruç'u bırakmayın burası daha sıcak. K. Atatürk" yazılı bir mesaj yer aldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlatırken Bursa Valiliği bugün öğleden sonra, açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü tarafından yapıldığı iddia edilen uygunsuz paylaşım ile ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce konunun araştırılarak incelenmesi amacıyla iki adet müfettiş görevlendirilmiştir" denildi.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan da olayı rahatsızlığı nedeniyle evinde istirahat ederken kendisini telefon ile arayan arkadaşlarından öğrendiğini iddia etti. O paylaşımı hemen kaldırdığını açıklayan Karaaslan, şöyle konuştu:

"Sosyal medyadan öğrendiğim ve bilgim dışında gerçekleşen etiketleme olayından büyük rahatsızlık duyuyorum. Twitter hesabım olmadığı gibi Facebook hesabımı da sürekli kullanmıyor ve paylaşımda bulunmuyorum. Dolayısıyla Facebook da yapılan paylaşımlar, terminoloji ve kullanım şekilleri konusunda herhangi bir bilgi sahibi değilim. Bu talihsiz durum bilgim dışındadır ve 35 yıllık devlet çalışanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk hakkında böyle bir paylaşımda bulunmam söz konusu bile değildir

İnegöl Milli Eğitim Müdürünün tepki çeken paylaşımına soruşturma (2)

MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bursa'nın İnegöl İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan'ın üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu 'Sıcak diye oruç bozmayın, burası çok sıcak. K. Atatürk' yazılı paylaşıma tepkiler devam ederken, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi adliye önünde açıklama yapan Rona, Karaaslan'ın yaptığı paylaşımın Mustafa Kemal Atatürk'e açık bir hakaret ve aşağılama olduğunu ifade etti. Ramazan'ın ilk gününde halkın ibadetini rahatlıkla yerine getirilmesi için olağanüstü çaba harcayan, bütün yaşamını özgürlüklere adayan Atatürk'e böyle alçak bir saldırıda bulunulmasının asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Rona şöyle devam etti:

' Biz şu andan itibaren Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu, bu şahsı bir saniye bile bekletmeden oturduğu koltuktan almasını ve olayın net şekilde araştırarak açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Bu yapılan hakaret ulusumuzun vicdanını ciddi anlamda yaralamıştır. Mustafa Kemal yalnızca belli kesimlerin değil, tüm ülkenin ortak değeridir. Derhal bir işlem başlatılsın istiyoruz. Aslında Atatürk'e karşı işlenen suçlarla ilgili kanun gereği Cumhuriyet savcılığının resmi soruşturma başlatması gerekmektedir. Şu ana kadar bize her hangi bir yönde, her hangi bir bilgi ulaşmadı. İnegöl Cumhuriyet Savcılığına bu kişi ile ilgili davada bulunacağız.'

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de, "Sorun sadece Mustafa Kemal Atatürk'e yöneltilmiş bir hakaret değil, çok ağır bir şekilde din istismarı da var. Kimin cennette, kimin cehennemde olacağın karar verecek ne ruhban sınıfımız var, ne bu hadde bu inançta kimse yok bu ülkede. Böylesine bir yaklaşımı gösteren kişinin, Milli Eğitim'de ve yetkili bir makamda olması bu durumu son derece vahim kılıyor. Bizde Bursa Barosu olarak bu durumun sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl Milli Eğitim Müdürünün Tepki Çeken Paylaşımına Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement