İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Ayhan Açıklaması

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Ayhan Açıklaması

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bu yıl 32’ncisi düzenlenen MODEF EXPO Fuarı üçüncü günü de ziyaretçi akınına uğradı.

07.11.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen MODEF EXPO Fuarı üçüncü günü de ziyaretçi akınına uğradı. geçti.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyacıların memnun olduğunu belirterek, "Yurtdışından ortalama günlük 600 kişi fuarımızı ziyaret ediyor. Her gün farklı ülkelerden gelenler oluyor. Günlük 3 bin civarında da yerli ziyaretçimiz var. Ekonominin sıkıştığı bir dönemde, fuarımız İnegöl mobilyasına merhem olacak. Geçen seneye göre bu sene daha profesyonel ziyaretçilerin geldiğini görüyoruz" dedi.

Yeni fuar alanıyla birlikte Türkiye'nin en önemli fuarının İnegöl fuarları olacağını iddia eden Ayhan, "Biz yeni fuar alanının İnegöl merkezde olmasını istiyoruz. Vali beye ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza belki bu konuyu tam anlatamıyoruz, belki de onlar bizi tam anlamıyor. İnegöl'ün her yerinde ziyaretçi var. Ertuğrulgazi ve Osmanbey caddeleri olmak üzere fabrikaları dahi gezen müşteriler var. İnegöl'ün otelleri, lokantaları dolu. Fuarın nimetlerinden bütün İnegöl faydalanıyor. Biz İnegöl'ü düşündüğümüz için, İnegöl'de yeni fuar alanının yapılmasını istiyoruz. 160 firmayla gidip başka illerde de fuarlara katılabiliriz. Ama İnegöl topyekün bundan faydalanamaz. Fuar alanının İnegöl'de olması, İnegöl'ün marka değerini artırır. Bir hafta da 20 bin ziyaretçi İnegöl'e geliyor. Yılda iki fuarda 40 bin kişi oluyor. 40 bin kişiyi, başka şekilde İnegöl'e getiremezsiniz. İnegöl dışında fuar olursa, gelen misafirler İnegöl sanayindeki mobilya fabrikalarını ve çarşıyı gezemezler" diye konuştu.

Fuarda taklit ürünlerin azalmasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Ayhan, "Herkes farklı tasarımlar, farklı renkler, farklı ürünler yapmış. Bazen birbirine benzer ürünler yapıldığında, ufak tefek sıkıntılar oluyor. Bunların da olmaması için, firmalarımızın bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Taklit ürün hem fiyatı, hem de firmaları birbirine düşürüyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Önemli ölçüde azaldı. Önümüzdeki yıllarda hiç kalmayacağını düşünüyorum. Firmalarımız ürünlerine patent alıyor. Tescilli ürünler satılıyor. Fuarımıza taklit ürünle giren firmaları, önümüzdeki fuara almayacağız. Şikayet eden firma bunu kanıtlarsa, o firmayı fuara almayız" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement