İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Yerel

İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) düzenlenen törenle kapılarını açtı.

13.09.2014 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) düzenlenen törenle kapılarını açtı. Mer-Pa'da düzenlenen fuar, 16 Eylül 2014 Salı gününe kadar açık kalacak.

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu, Eşref Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı, bazı oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İnegöl Belediyesi Folklor Ekibinin gösterisi ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Gelişen bir ekonominin en önemli bileşenlerinden biri olan tarım sektörüne bakarak o ülkenin gelişmişlik düzeyi hakkında fikir yürütmek mümkündür. Örneğin, Türkiye'de tarım sektörü büyük bir potansiyele sahip olup, ülke kalkınmasına değişik yollardan katkı yapmaktadır. Tarım Sektörü; Ülke nüfusunun zorunlu gıda maddeleri ihtiyacını karşılaması, sanayi sektörüne hammadde sağlaması, sanayi ürünlerine talep yaratması, ulusal gelir ve dış satıma katkıları ile büyük öneme sahiptir. Bu anlamda her alanda olduğu gibi tarım, gıda ve hayvancılık üretiminde de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlama çabasında olan İnegöl'ümüz bugün buna bir yenisini daha ilave ediyor. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl'e yaptığımız her türlü çalışmanın yanında, şehrimizin tarım gerçeğine de dikkat çekebilmek adına ilkini 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz 'Ayçekirdeği Şöleni' ile şehrimizin tarım gerçeğine vurgu yapmıştık. Yine Büyükşehir yasasından sonra kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzle de tarıma verdiğimiz önem ve desteği daha da arttırarak devam ettiriyoruz. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öncülüğünde Çerezlik Ayçiçeğimizi 'İnegöl Alası' markasıyla tescillendirdik. Tarıma destek vermek adına Şipali köyünde ayçekirdeği kurutma alanını geçtiğimiz yıllarda hizmete sunmuştuk. Yine geçtiğimiz aylarda Cerrah Mahallesi sakinlerimizin çöğürlerini daha kolay, daha çabuk kurutmaları ve yıkamaları amacı ile İnegöl belediyesi olarak mahallemizde bir çöğür yıkama alanı yaptık" dedi.

İnegöl için sanayi ve ticaret şehri denildiğini ifade eden Aktaş, "Aslında bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehridir İnegöl. Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede tarım fuarı düzenlemek, yeni tarım teknolojilerini, alet ve ekipmanlarını ilçemiz çiftçisinin yakından görmesini sağlamak İnegöl Belediyesi olarak hedeflerimiz arasında olan bir çalışmaydı. ve bunu da 2 yıldır çok güzel şekilde icra ettiğimizi söyleyebilirim. Hatta tarım fuarını önümüzdeki yıldan itibaren MODEF Fuarcılık marifetiyle yapmayı planlıyoruz. Bölgemizde önemli bir tarımsal potansiyel mevcut. İnegöl bu potansiyelin büyük bir kısmına hitap edebilecek birikime, güce, yeteneğe, akla ve alt yapıya sahip. İnegöl'ün sanayicisi, tüccarı, üretici, çiftçisi, sadece ürettiği ile değil, bölgede üretilen ürüne de katma değer katıp bunu bölgeye uzak yerlere ihraç edebilecek imkana sahip. Bizim belediye olarak görevlerimizde biri de bunların önünü açmaktır. Buna imkan sunmak ve daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamaktır. İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınan 2013 yılı verilerine göre İnegöl'ün bitkisel üretim cirosu; yaklaşık 390 milyon TL, hayvansal üretim cirosu ise yaklaşık 56 milyon TL'dir. Bu rakamlar göz önüne alındığında şehrimizin tarımsal etkinliğinin hiçte küçümsenmeyecek boyutlarda olduğunu görüyoruz. Yine bu fuarda üreticiyle tüketiciyi, çiftçimize kredi imkanı sağlayacak bankaları, üreticimizle ihracatçıları da buluşturmayı hedefliyoruz. Bugün burada, ürettiğimiz tüm tarım ürünlerimizi ve tarımsal ekipmanlarımızı Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerimize tanıtıyoruz" diye konuştu.

Tarım fuarının 13-16 Eylül tarihleri arasında açık kalacağını belirten Aktaş, "4 gün sürecek olan fuarımızda; 37 adet tarımsal mekanizasyon firması, 12 adet kamu kurumu ve tarımsal sivil toplum örgütü, 33 adet tarımsal kalkınma kooperatifi, 4 adet finans kurumu olmak üzere toplam 86 adet stant açılacaktır. Fuarımıza çevre il ve ilçelerin ziraat odaları ve ticaret odaları da iştirak etmektedir. Fuarımızın hazırlanması ve katılımcı firmaların koordine edilmesinde Belediye Tarım Komisyonu Başkanı meclis üyem Selahattin Külcü Başkanlığında ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz öncülüğünde yapılan organizasyona, ciddi destek ve katkı sunan Ticaret ve Sanayi Odamıza ve temsilcisine, İlçe Tarım Müdürlüğüne, Ziraat Odası başkanımıza ve çalışanlarına öncelikli olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca; bu fuarda bize desteklerini ilk günden beri esirgemeyen İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne, Bursa İhracatçılar Birliği öncülüğünde şehrimizde bulunan; Yağlı Tohumlar Kooperatifi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri ve Kırmızı Et Üreticileri Birliğine, Muhtarlar Derneği, Meyve Üreticileri Birliği, Bursa Or-Koop, Bursa Köy-Koop. gibi tarımsal sivil toplum örgütlerine de çok teşekkür ediyorum. İnegöl'ün gücünü bu girişimci müteşebbis ruhtan aldığını da belirtmek istiyorum. İnegöl tarımını tanıtmak ve üretim hacmini genişletmek adına İNTARF adı altında böyle bir organizasyonu İnegöl'ün tüm dinamikleriyle hep birlikte gerçekleştiriyoruz. İnegöl'de, böylesi bir fuarın düzenlenmesi tıpkı mobilyada olduğu gibi İnegöl tarımına ve ekonomisine de büyük bir ivme kazandıracağına yürekten inanıyorum. Hatırlatmak isterim ki bugün Türkiye'nin en büyük 2. Mobilya fuarına ev sahipliği yapan İnegöl, yaklaşık yarım asır önce bu amatör ruhla mobilya fuarcılığına başlamıştır. Ne hoş bir tesadüftür ki o fuarın temelleri de yine Perşembe pazarı diye adlandırdığımız alanda atılmıştı. Bu duygu ve temennilerle Fuarımızın öncelikle ilçemize, ülkemize ve tüm katılımcılarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, verimli bir fuar olmasını temenni ediyorum" dedi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI SEZAİ ÇELİK

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, "Tarım da başarılı olmamıza rağmen tek eksiğimiz reklamımızdı. Bildiğiniz gibi daha önceden Belediyemiz tarımla ilgili hiçbir yaptırımı olmadığı halde sayın Başkanımız Alinur Aktaş'ın sonsuz desteklerini gördük. ve bu desteklerle 2 tane tarım fuarı düzenledik. İnegöl ayçekirdeğinin patentini aldık. Şuan da bu patent sayesinde İnegöl, ayçekirdeği konusunda Türkiye'nin borsası konumunda. En az 20 tane il ve ilçeden bizi arayarak fiyat soruyorlar. Biz 6 lira dersek onlar 4-5 liraya satıyorlar. Bu çok önemli bir şey. İnegöl'de 400 bin dönüm kullanılabilir tarım arazileri var. Bunların bir kısmı sulanmıyor. Babasultan barajından Mezit boğazına kadar olan kısmının sulanabilmesi için kanalet çalışmaları yapılmakta. Bu çalışmaların yapılabilmesi için Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'den büyük destek görüyoruz. Bu sulama sistemleri hayata geçtiği zaman maliyetler düşecek, verimlilik artacaktır. Yine Kampüs'te 4 tane tarım bölümünün açılması da Vekilimiz sayesinde olmuştur. Odamızın hemen yanında yaptığımız tarım laboratuvarımızın da yakın zamanda açılışını yapacağız. Çiftçilerimiz bundan sonra toprak, su ve yaprak tahlillerini yaptırabilecekler" diye konuştu.

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ İLHAN DEMİRÖZ

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı'nın kısa selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, fuarların çok önemli olduğunu ifade ederek, "Neden önemli? Tarımın hangi noktada olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama gelin görün ki, çiftçilerle beraber örgütlenen Ziraat Odalarımız çiftçilere moral vermek üzere çaba sarf ediyor. İşte bunlardan bir tanesi İnegöl'de ki tarım fuarımız. Karacabey'de tarım fuarı, Yenişehir'de biber festivali, Gürsu'da armut festivali. Ziraat Odası Başkanlarımızın bu çabalarıyla çiftçilerimize moral veriyor. Buna İnegöl'de Belediye Başkanımızın katkı vermesi bizleri mutlu ediyor. Çünkü biz tarımla ilgili her platformda söylüyoruz; geleceğimiz ona bağlı. Önümüzdeki dönem de stratejik ürün; gıda. Savaşlar gıda ve su üzerine olacaktır diye altını özellikle çizmek istiyorum. Tarım fuarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN

Tarım öncelikli bir konu olduğunu, desteklenmesi ve beslenmesi gerektiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Hükümetler tarafından öncelik verilmesi gerekiyor. 2002 yılında Türkiye'nin yatırıma ayırdığı bütçe 10 milyar TL idi. 2013-14 yılında biz bütçeden 13 milyar TL sadece tarıma destek verdik ki sulama hariç. 2015 yılında daha fazlasını vereceğiz. Bu bizim AK Parti hükümetleri olarak tarımın öncelikli sektör olması için verdiğimiz desteğin bir göstergesidir. Hangi desteği versek az ama gelişen, büyüyen Türkiye'nin ekonomisi ve bütçesi de geliştikçe inşallah destekleri de aynı oranda hatta artar olanda verilecek. 1995-1996 yılında dönemin iktidarları tarafından birçok yerde sulama suyu barajlarının temeli atılmıştı. Özellikle 1990 ile 2000 yılları arasında 300-400 temeli atılmış baraj vardır. AK Parti hükümeti tarafından bunların birçoğunu bitirdik. Artık yer altı sulama şebekesi ile yer üstüne damlama sistemi ile suyu en yakın mesafeye ulaştıracak sistemleri kurduk. Hamdolsun bugün Babasultan Barajı'nın İnegöl'de 4 bin 100 hektar alanı sulayacak inşaat çalışması da başladı ve 2015 sene sonuna doğru bitecek. İnegöl'de 4 bin 100 hektar alan tarımsal sulamaya ulaşacak ki bununla birlikte yüksek noktalarda yaptığımız desteklerle tarımsal sulamayı özendireceğiz. Sulu tarım ile ürün kalitesin, verimliliğini ve çiftçimizin refahını arttırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TBMM'de İran ile ticaret anlaşması yaptıklarını ifade eden Şahin, "Rusya'da 'Tarım ürünleri ve gıda ürünlerinin Avrupa Birliği ve diğer ülkelerden ithalatını kısıtlamak ve yakın komşumuz Türkiye'den temini noktasında çalışma yapmak' konusunda bir açıklamada bulundular. Bize düşen tarım ürünleri kalitemizi işleyerek, dondurarak, paketleyerek ne gerekiyorsa ihracata hazır hale getirmektir. TBMM'de İran ile ticaret anlaşması sağladık. Sanayi ürünlerinin ihracatında vergi muafiyetleri getirecek olan bu anlaşma inşallah ihracatımıza ve cari açığımıza da katkı sağlayacak. Çok şey yapıyoruz. Tarımda destekler veriyoruz, ihracatçımızın önünü açacak ikili anlaşmalar ile birçok çalışmaya imza atıyoruz. Ama esas iş size düşüyor, yani üreticilere. Üretip, ürettikten sonra satma noktasına getiren işadamlarımıza, çiftçilere ve onların oluşturduğu birliklere kalıyor. Bu konuda da biz hükümet olarak gerekli desteği veriyoruz. El birliği ile Rusya pazarında ki 250 milyon nüfusa hep beraber hizmet edelim ve ihracat yaparak onların tarım ürünleri girdisinin pazarına biz hakim olalım. Bunun için biz hükümet olarak, bu yörenin bir çocuğu olarak elimden gelen gayreti göstermeye hazırım. Aynı gayreti değerli ağabeyim İlhan Demiröz'ün de vereceğinden adım gibi eminim. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz" dedi.

SGK borçlarının yeniden yapılandırıldığı bir kanun çıkarttıklarını belirten Şahin, "Çarşamba günü 05.00'da yapılandırma diye adlandırdığımız özellikle SGK borçlarının yeniden yapılandırıldığı bir kanun çıkarttık. Tarımsal sulama kooperatiflerinin çiftçilerimizden olan alacaklarını da yapılandırma kapsamına aldık. Onların üzerinden faizleri ve gecikme zamlarını ortadan kaldırdık. Hayırlı uğurlu olsun. Tarım fuarının yapımında emeği geçen herkesi kutluyor, fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

KAYMAKAM ALİ AKÇA

Kaymakam Ali Akça ise, "Cenabı Hakk'ın bizlere bahşettiği ve kara toprağın bizlere verdiği, siz değerli çiftçilerimizin ürettiği değerli ürünlerin, çok önemli değerlerin sergilendiği bu tarım fuarında sizlerle birlikteyiz. Benden önceki konuşmacı arkadaşlar ifade ettiler, İnegöl'ün değerlerinden bahsettiler. İnegöl'ün mobilyası meşhurdur, köftesi meşhurdur, tekstili meşhurdur, sanayisi meşhurdur. İnegöl'ün tüm bunlarla birlikte en önemli değeri üretimden kaynaklanan gücüdür. İnegöl'ün üretimden kaynaklanan bu gücüne çiftçi kardeşlerimizin de katkısı gerçekten çok büyüktür. İnegöl'ün gayrisafi milli hasılasına siz değerli çiftçi kardeşlerimizin katkısı senelik yaklaşık 445 milyon TL seviyesindedir. İnegöl'ün yaklaşık 29 bin 700 hektar kültür arazisi vardır ki bu arazinin 13-14 bin hektarı sulanmaktadır. Babasultan Barajı sulanabilir arazi miktarına 4 bin 100 hektarlık katkıda bulunulacaktır. Yani İnegöl mobilya üretiyor. Mobilyayı da mobilya fuarında hem dünyaya hem Türkiye'ye açıyor. İnegöl çiftçisi üretiyor ve bu tür fuarlarla çiftçinin ürettiğini hem Türkiye'ye hem dünyaya açıyoruz. İnşallah bu 445 milyon TL'lik üretim hacmini Babasultan Barajı gibi projelerin tamamlanması ile birlikte daha yukarı seviyelere taşıyacağız. Bu önemli ve güzel fuarın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle İnegöl Tarım Fuarı ziyarete açıldı. İnegöl Belediyesi, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Bursa İhracatçılar Birliği öncülüğünde, Yağlı Tohumlar Kooperatifi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Muhtarlar Derneği, Meyve Üreticileri Birliği, Bursa Or-Koop, Bursa Köy-Koop. gibi tarımsal sivil toplum örgütlerinin katkıları ile Mer-Pa'da izlenime açılan İnegöl Tarım Fuarı 16 Eylül 2014 Salı gününe kadar açık kalacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement