İnegöl'ün Yetimleri İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Güncel

İnegöl'ün Yetimleri İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediyesi, İnegöl İHH işbirliğinde düzenlenen organizasyonda 300 yetimi aileleri ile birlikte iftar sofrasında ağırladı.

21.06.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İftar programında konuşan Başkan Alinur Aktaş, 'Yetim Gülerse Dünya Güler' sözünü yerine getirme adına herkesin üstüne düşen görevi layıkıyla yapması gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti Genel Merkezi'nin ramazanın 15'ini yetim akşamı ilan etmesi ile birlikte İnegöl'de de ramazanın 15'inci akşamı olan 20 Haziran Pazartesi yetimlerle ilgili çalışmalar yapıldı. İnegöl Belediyesi, yetim akşamına özel İnegöl İHH işbirliğinde hazırlanan programda yaklaşık 300 yetim çocuk iftar sofrasında buluşturuldu.

"UTANMAYIN, SIKILMAYIN, ÇEKİNMEYİN"

Royal Otelde düzenlenen iftar yemeğine aileleri ile birlikte katılan İnegöl'ün yetim çocuklarının sevinçleri ve heyecanları dikkat çekti. Yemek sonrası İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı kısa bir konuşma yaptı. Programın hazırlanması sırasında üzücü bir tabloyla karşılaştıklarını belirten Tatlı, "Yaklaşık 7-8 ailemiz utandıkları ve çekindikleri için gelemediler. Ben hepsini tek tek aramama rağmen yine de maalesef bu mahcubiyetlerini gideremediler. Lütfen utanmayınız, sıkılmayınız, çekinmeyiniz. Sizler yeryüzünün emanetisiniz bizlere, sizler cennetin anahtarlarısınız, sizler sayesinde bizim kalplerimiz yumuşuyor. Utanması gereken, sıkılması gereken, mahcup olması gereken birileri varsa onlarda biziz. Sizlere sahip çıkmaz isek bizim hesabımız çetin olacaktır. Kendi çocuklarımızdan önce sizlere bayramlık almalıyız. Kurban bayramında evlerimizde etler pişmeden önce sizlerin evinde pişmesi gerekiyor. Bu şekilde çalışma yapmak zorundayız. Allah sizlere çok büyük bir önem veriyor, değer veriyor. Allah'ın resulü sizlere çok büyük değer veriyor. Kuranı kerimde oruç ile ilgili 11 tane ayeti kerime var. Yine hac ile ilgili 13 tane ayeti kerime var. Fakat gelin görün ki yetimlerle ilgili kuranı kerimde 23 tane ayet mevcuttur. Son olarak her şeyden önce peygamber efendimizin de bir yetim olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN YETİMLERİ KAZANABİLMEK"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Ramazanın 15'inin yetim akşamı ilan edildiğini hatırlattı. Kendisinin de 17 yaşında babasını kaybettiğini ifade eden Aktaş, "Bulunduğumuz ilçelerde muhakkak yetimlerle bir araya geliniyor. Ben de 17 yaşında babasını kaybetmiş birisiyim. Eğer yetimlikse ben de yetimim. Bu tabi cenabı Allah'ın bir takdiri. Tabi gönül arzu eder ki babalarımız ve annelerimiz hep yanımızda olsun. Yaşlanmış halimize kadar hep onlarla beraber olalım isteriz ama Cenabı Allah kime ne ömür takdir etmişse herkes onu yaşıyor. Şuanda önemli olan o yetimleri kazanabilmek ve o yetimleri hayata hazırlayabilmek. İnegöl İHH'nın da böyle bir projesi olduğu için birlikte bu akşam sizlerle buluştuk" diye konuştu.

5 ÜLKEDE İFTAR
İnegöl Belediyesi'nin ramazan programlarından da söz eden Aktaş şöyle konuştu: "İnegöl Belediyesi bütün coğrafyalara el atmaya çalışıyor. Kosova'da, Bosna Hersek'te, Bulgaristan'da, Sudan'da iftarlarımız veriliyor ve erzak dağıtımları yapılıyor. Yine geçen haftada da Gürcistan'daydılar arkadaşlarımız. 5 ayrı ülkede biliyorum ki İHH'da gerçekten bu noktada çok önemli ve hayırlı işlere imza atan bir kuruluş" dedi.

Aktaş son olarak, 'Yetim Gülerse Dünya Güler' sözünü yerine getirme adına herkesin üstüne düşen görevi layıkıyla yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl'ün Yetimleri İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement