İnegöllü Çevrecilerden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

İnegöllü Çevrecilerden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

İnegöllü Çevrecilerden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, geçen nisan ayında çevreci Bekir Hamlakay tarafından Suriyeli mülteciler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan bir TIR dolusu giyim eşyası Gaziantep’e gönderildi.

15.08.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, geçen nisan ayında çevreci Bekir Hamlakay tarafından Suriyeli mülteciler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan bir TIR dolusu giyim eşyası Gaziantep'e gönderildi.

4 aydır devam eden kampanyada yardım malzemeleri Kemalpaşa Mahallesi'nde Boşnak Camii Kur'an Kursu binasının zemin katında depolandı. 7-8 bin insana yetecek kadar giyim eşyası, İSKO Tekstil A.Ş. firmasının tahsis ettiği TIR'a yüklenerek yola çıkarıldı. Gaziantep'e bağlı İslahiye ilçesindeki 1 nolu kampa gidecek olan giyim eşyaları, buradaki yardım toplama merkezi vasıtasıyla kamplarda yaşayan Suriyeli mültecilere dağıtılacak.

Bekir Hamlakay, "Suriye'deki insanlar ülkemize sığındı. Biz de bir nebze olsun onlara faydalı olmak için giyim eşyası topladık. Bir TIR eşyayı Gaziantep'e yolladık" dedi.

Gaziantep'ten bisikletle geri döneceklerini belirten Hamlakay, "Küresel ısınmaya ve israfına dikkat çekmek için İslahiye'den İnegöl'e bisikletle döneceğiz. Yaklaşık bin kilometre yolu bisikletle 7-8 günde kat edeceğiz" diye konuştu.

Boşnak Camii imamı İsmail Çığal'ın dua etmesinin ardından yardım TIR'ı Gaziantep'e doğru yola çıktı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöllü Çevrecilerden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement