İnegöllü Kamyoncular Trafik Sigortası İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

İnegöllü Kamyoncular Trafik Sigortası İçin Eylem Yaptı

İnegöllü Kamyoncular Trafik Sigortası İçin Eylem Yaptı

İnegöllü kamyoncular trafik sigortası için eylem yaptıBURSA'nın İnegöl İlçesi'ndeki trafik sigortası pirimlerindeki yüksek artışa tepki gösteren kamyoncular, karayoluna çıkarak eylem yaptı.

16.05.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöllü kamyoncular trafik sigortası için eylem yaptı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ndeki trafik sigortası pirimlerindeki yüksek artışa tepki gösteren kamyoncular, karayoluna çıkarak eylem yaptı.

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı'ndan Bursa karayoluna çıkan 500 kamyon ve TIR'dan oluşan konvoy tek sıra halinde ilerlediler. İlerlerken klaksiyon çalan İnegöllü kamyonculara, karayolunda seyreden sürücülerde klaksiyon çalarak destek verdiler. Eylem sırasında karayolunda 7 kilometrelik kuyruk oluştu. Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, trafik sigortasındaki yüksek artışa karşı seslerini duyurmak için eylem yaptıklarını belirterek, "Ticari araç sürücülerine 4 bin küsurdan 20 bin TL'ye kadar sigorta ücretleri çıkmaya başladı. Esnafımız mağdur durumda. Kaza raporu karşılıklı tutuluyor. Önceden emniyet ve jandarmanın tuttuğu raporlar varken; sigorta firmaları da muztarip değildi. Türkiye genelinde böyle bir sıkıntı var. Ticari araçların yanı sıra diğerlerinde de ciddi artışlar var. Ben 450 TL'ye yaptırırken; bu yıl 1bin 59 TL'ye yaptırdım sigortayı. Bu insanların içini acıtıyor. Bu birinci neden" dedi.

EĞER DEVAM EDERSE TÜRKİYE ÇAPINDA BİR EYLEME GİDECEĞİZ

Yasal düzenlemeler çıkmasına rağmen sigorta şirketlerinin sudan bahaneleri gerekçe göstererek, fiyatları geri çekmediklerini kaydeden Korkmaz, " Biz ciddi derecede mağduruz. Hala bir düzenleme yapılmaz ve geri alınmazsa biz İnegöl'de kontak kapatacağız. Şoförler Odasına bağlı bin 500 araç var. Kamyoncularda da 513 kamyoncu esnafımız var. Bugün bu eylemi gerçekleştireceğiz. İnşallah bu eylem ses getirecek. Sigorta firmaları akıllarını başına alacak. Eğer devam ederse Türkiye çapında bir eyleme gideceğiz. Biz kimse mağdur etmek istemiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz." dedi.

SİGORTA KOOPERATİFİ KURULSUN

39 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek de, artan fiyatlarla 2007 model aracın sigortasının 8 bin liranın üzerine çıktığını ifade ederek, "Sigorta kooperatifleri kurulsun. Biz artık yabancı şirketleri istemiyoruz. Çünkü çok dengesiz fiyatlar var. Bir araç 10 senede kendi değeri kadar sigorta ücreti ödüyor. Hatta fazlasını ödüyor. Onun için sesimizi duyurmak istiyoruz. Gerekli çalışmayı yapmazlarsa ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yenice kavşağına kadar eylem yapacağız ama gün gelir Ankara'ya kadar gideriz. 5-6 yıl önce iki bin lira civarında olan fiyatlar bir anda yüzde 300'ün üzerine kadar yükseldi. Bu ödediğimiz fazla ücretler iş verene yansımıyor. Bize zararı oluyor" dedi.

Kamyoncuların sigorta eylemi daha sonra olaysız biçimde sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöllü Kamyoncular Trafik Sigortası İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement