İnegölspor Başkanından Çifte Hedef - Son Dakika
Spor

İnegölspor Başkanından Çifte Hedef

İnegölspor Başkanından Çifte Hedef

İnegölspor Başkanı Eşref Güç, ilk hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirerek, daha sonra da altyapıdan oyuncu yetiştirmek istediklerini söyledi.

17.12.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegölspor Başkanı Eşref Güç, ilk hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirerek, daha sonra da altyapıdan oyuncu yetiştirmek istediklerini söyledi.

Spor Toto 2. Lig'de 2014-15 futbol sezonu ilk yarısı hafta sonu oynanan müsabakalarla geride kalırken, Kırmızı Grup'ta devreyi 31 puanla ikinci sırada tamamlayan İnegölspor'da Başkan Eşref Güç, İHA muhabiri Salih Bakıcı'ya 17 haftalık ilk devrenin genel değerlendirmesini yaptı. İlk yarının su gibi geçtiğini ifade eden Güç, "En aşağı 34 puan hesaplıyordum. Yani maç başına iki puan. 34'ün üstünü yapan bir tek Bandırmaspor var ve onlar şu anda yarışın içerisinde daha avantajlılar. İkinci yarı 51 puanlık ortak bir puan var. Üç puanlık sistemde neyin ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz. Geride kalan bu 17 haftada hatalarımızı, eksiklerimizi, yetersiz olduğumuz yerleri gördük. Kalecimiz ayrı bir özelliği olan bu liglerin en başarılarından birisi. Defansta İnegöl'den Bilal ve Kemal kardeşimiz öyle oldukça başarılı işlere imza atıyorlar. Alişan'ın tecrübesi var, gerçekten güzel oynuyor. Sağbekte bir sıkıntı çektik. Uğur sakatlığından dolayı geç adapte oldu. Uğur gerçekten tecrübeli, bize faydalı olacak bir oyuncu. Keşke her transferde isabet oranı yüzde yüz olsa. O zaman buralarda olmayız. Buradan ders çıkartacağız, ikinci yarı daha dikkatli olacağız. Orta sahada dörtlüye Yasin'i monte ettik. Son haftalarda orta sahamızda müthiş bir düşüş var. Bizde şöyle bir yetersizlik oldu. Emrah'ın yerinde oynamadığını düşünüyoruz, hoca da öyle düşünüyor aslında ama alternatif olmadığı için oraya oynatmak durumda kalıyor. Bu transferi yapamadığımız için Emrah orada oynuyor. Emrah aslında karşı rakibi kovalayan futbolcu. Genelde görev aldığı bölgede iyi oynadı ama birkaç hatası oldu. Ama biz futbolcumuza sahip çıkıyoruz. Örneğin orta sahada dört futbolcumuzdan birisi iyi olmazsa gözükmez ancak son haftalarda iki üç futbolcumuz da oyundan düştüler. Bizim puan kayıplarının sebebi de biraz budur. Forvet gol atamıyorsa arkadan destek gelmesi gerekiyor" dedi.

"İLK HEDEF ŞAMPİYONLUK, İKİNCİ HEDEF FUTBOLCU YETİŞTİRMEK"

Transferler ve takımın hedefi ile ilgili konuşan Güç, "Transfer konusu bütçe meselesi, mutlaka fedakarlıklar olacak ancak İnegölspor'u zor duruma düşürecek, ilerde borçlu duruma düşürecekse asla ve asla transfer yapmayız. İnegölspor'un aslında her zaman iki hedefi olması lazım. Her zaman bunu iddia ediyorum. Birinci hedefi şampiyonluksa, ikinci hedefi altyapıdan futbolcu yetiştirmek olmalıdır. İnegölspor'un en büyük sıkıntısı, tesis sıkıntısıdır. Bu tesislerle, şu durumda her hafta altyapıdan 4-5 futbolcu kadroya giriyor. Kadroya girmeyi bırakın, ilk 11'de yer bulan futbolcularımız da var. Bütçe meselesine gelince, kafamızda belirli bir rakam var. Bu rakamı 50-100 bin lira aşabilir miyiz? Aşabiliriz. Çünkü hedef var. Biz şampiyon olursak, kendimizi PTT 1. ligde bulacağız. Olmazsa Play-off'tan çıkmak gayet zor. Orayı hak eden bir şehre sahibiz" diye konuştu.

Lider Bandırmaspor ile aralarında 5 puanlık farkın bulunduğunu anlatan Güç, şu açıklamayı yaptı:

"Bandırmaspor maçından beraberlikle ayrılmış olsaydık, aradaki üç puanı korumuş olacaktık. Şu anda belki de iki puan önde olacaktık. O maçı kazansaydık lider olacaktın ve farklı bir pozisyona gelecektin. Nasip değil. Aslında futbolcular istiyorlar, belki de çok fazla motive olmaktan bu işler oldu. 5 puan kapanmayacak bir fark değil. Hatta ilk yarının son üç maçında bunu yakaladık, değerlendiremedik. Devreyi lider bitiririz hesapları yapıyordum, o fırsatlarda elimize geldi. Bandırmaspor, Sarıyer'e yenildi, biz Bugsaş ile berabere kaldık. İddia ediyorum, Bugsaş ile 10 maç yapılsa, üçten fazla fark atarız. Olaya maçtan maça bakmak lazım. Her maç ayrı olay. İlk yarı itibariyle iyi yerde olduğumuzu söyleyebiliyorum."

"OSMANLI'DAN EMRAH METOĞLU TAMAM"

İkinci yarı transferlerle alakalı çalışma yapacaklarını ifade eden Güç, "Bir santrfor düşünüyoruz. Bir sağ önde olabilir, birde forvet arkası düşünüyoruz. Defansta sıkıntımız yok, alternatif fazla. Hücuma dönük bir orta saha alırsak, orta alan çok daha rahat edecek. Alternatif oyuncu olunca hocada daha edecek, o zaman Emrah belki yerinde oynayabilecek. Bizim ligden de olabilir, PTT 1. Lig'den de olabilir. Birkaç isim var. Bunları neden telaffuz etmek istemiyoruz? Çünkü rakiplerde arayış içerisinde, gizli bir yarış var. Bir oyuncuyla alakalı kendisi ve menajeri ile anlaştık ancak kulübe ile bir sıkıntı olur mu diye bakıyoruz. Tecrübeli, bizim liglerde iş yapabilecek bir oyuncu. Devre aralarında problemli olan futbolcular bırakılıyor. PTT 1. Lig'den Osmanlıspor'dan forvet oyuncusu Emrah Metoğlu ile anlaştık. Bursaspor'dan Recep Bölükbaşı Başkanımızın güzel bir teklifi oldu. Furkan diye bir kardeşimizi önerdi, Bandırmaspor'da bu oyuncu ile ilgileniyordu. Ancak biz de zaten genç var, tecrübeli istiyoruz. Orta sahada Balıkesirsporlu Ertuğrul gibi futbolcu isterim" açıklamasını yaptı.

"ÜÇ İSİMLE YOLLAR AYRILDI"

Takımdan ayrılacak futbolcularla ilgili de açıklama yapan Güç, "Teknik kadromuzun raporu doğrultusunda yeterli görülmeyen Kızılcahamam'dan aldığımız Bursa patentli Emre Pehlivan'a durumu ilettik. Kiralık düşünüyorduk ama bonservisi ile de olabilir. Birde Ünyespor'dan aldığımız Ömer'i kiralık olarak düşünüyoruz. Sağbek oynayan Cenk Demirel ile yollarımızı ayırma kararı aldık" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İnegölspor Başkanından Çifte Hedef - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement