Ing Türkiye'de Sürpriz İstifa - Son Dakika
Ekonomi

Ing Türkiye'de Sürpriz İstifa

Ing Türkiye\'de Sürpriz İstifa

Ing Bank Türkiye'nin Ceo'su Hakan Eminsoy Görevinden Ayrıldı. Eminsoy'un Yerine Halen Ing Asya Kurumsal Bankacılık Başkanlığını Yürüten Wilfred Nagel Getirildi.

10.11.2009 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ing Bank Türkiye'nin CEO'su Hakan Eminsoy görevinden ayrıldı. Eminsoy'un yerine halen ING Asya Kurumsal Bankacılık Başkanlığını yürüten Wilfred Nagel getirildi.

Hakan Eminsoy, Hollandalı bankacılık devi ING Bank Oyakbank'ı alarak Türkiye'ye girdikten sonra bankaya CEO olarak atanmıştı. Kulislerdeki bilgilere göre Hakan Eminsoy'un istifası ile ilgili olarak 'kişisel nedenler' öne çıkıyor. Hollandalı yöneticilerin ING Türkiye'ye son dönemde öncekinden daha fazla müdahale ettiği ve Eminsoy'un da bundan rahatsızlık duyarak bankayla el sıkışıp ayrıldığı konuşuluyor.

BANKADAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan bankadan yapılan yazılı açıklamada, ING Bank CEO'su Hakan Eminsoy'un 9  Kasım 2009 tarihi itibarıyla görevinden ayrılma kararını takiben, halen ING Asya  Kurumsal Bankacılık Başkanlığını yürüten Wilfred Nagel'ın 1 Ocak 2010 tarihinden  geçerli olmak üzere ING Bank'ın yeni CEO'su olacağı belirtildi.

Bu süreçte, ING Bank Yönetim Kurulu Üyesi Vincent van den Boogert'in  geçici CEO olarak görev yapacağı kaydedildi.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, 1991 yılında ING'ye katılan  Wilfred Nagel, risk yönetimi ve kurumsal bankacılık alanlarındaki ciddi deneyimi  ile dikkati çeken uluslararası bir bankacı. Nagel, ING bünyesinde 6 yıl boyunca  Asya bölgesinde çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra, 2 yıl boyunca ING'nin  New York'taki kurumsal ve yatırım bankacılığı operasyonlarında çalıştı. 2002  yılında ING Kurumsal Kredi Risk Yönetimi Genel Müdürü olan Wilfred Nagel, 2005  yılında ise Asya Kurumsal Bankacılık Başkanlığı görevine getirildi.

Görev değişikliğinin, alınacak onayları takiben geçerli olacağı ifade  edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ing Türkiye'de Sürpriz İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement