İngiliz Bilgisayar Korsanı Lauri Love ABD'ye İade Edilebilir - Son Dakika
Dünya

İngiliz Bilgisayar Korsanı Lauri Love ABD'ye İade Edilebilir

İngiliz Bilgisayar Korsanı Lauri Love ABD\'ye İade Edilebilir

Amerikan devlet kurumlarının sistemlerini kırmak ve buradaki gizli bilgileri çalmakla suçlanan İngiliz bilgisayar korsanı Lauri Love'ın yargılandığı davada, ABD'ye iade kararı çıktı.

17.09.2016 03:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikan devlet kurumlarının sistemlerini kırmak ve buradaki gizli bilgileri çalmakla suçlanan İngiliz bilgisayar korsanı Lauri Love'ın yargılandığı davada, ABD'ye iade kararı çıktı.

Sanık Lauri Love'ın temyiz yolu açık olan kararı, bir üst mahkemeye götürmek için 14 gün süresi bulunuyor.

Duruşma sonrası basına açıklama yapan Love, "Yargıca bir üst mahkemede kendimi savunma şansı ve de emsal teşkil edecek imkan verdiği için teşekkür ediyorum. Karar, adaletin daha iyi tesisini sağlayacak. Benim ve ailem için talihsiz bir durum çünkü en az altı ay ya da bir yıl daha bu hukuk işleri ile ilgileneceğiz. Ancak bu yapmamız gereken bir şey" dedi.

Westminister'da görülen davada oğlunu yalnız bırakmayan baba Alexander Love ise asperger sendromu bulunan oğluyla ilgili şöyle konuştu:

"Bana göre adil olmayan bu karar, ruh sağlığı sorunları olan bir çocuğun sırf Amerikalılar mutlu olsun ve ondan intikam alınsın diye tek destekçisi olan ailesinden koparılmasıdır" ifadelerini kullandı.

2012'den itibaren aralarında Amerikan Merkez Bankası FED, Federal Soruşturma Bürosu FBI, Amerikan ordusu, ABD Savunma Bakanlığı ve NASA dahil onlarca devlet kurumunun sistemlerini kırmak ve bilgileri çalmakla suçlanan Lauri Love, halihazırda ABD'de gıyaben yargılanıyor.

Bu arada 32 yaşındaki Love'ın ABD'ye iadesi halinde bu ülkede 99 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 17 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İngiliz Bilgisayar Korsanı Lauri Love ABD'ye İade Edilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement