İngiliz Bisikletçi 'Can Melek' Projesinin Tanıtım Elçisi Oldu - Son Dakika
Güncel

İngiliz Bisikletçi 'Can Melek' Projesinin Tanıtım Elçisi Oldu

İngiliz Bisikletçi \'Can Melek\' Projesinin Tanıtım Elçisi Oldu

Bisikletiyle çıktığı dünya turunda Balıkesir'de bulduğu tek patisi olmayan 'Lucy' adını verdiği köpeği yanına alarak Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki güvenli bir yer olan hayvan barınağına bırakan İskoç asıllı İngiliz milli bisikletçi İshbal Taromsari, sokak hayvanları ve engelli insanlar için Türkiye'nin yurt dışındaki sesi olacak.

17.12.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisikletiyle çıktığı dünya turunda Balıkesir'de bulduğu tek patisi olmayan 'Lucy' adını verdiği köpeği yanına alarak Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki güvenli bir yer olan hayvan barınağına bırakan İskoç asıllı İngiliz milli bisikletçi İshbal Taromsari, sokak hayvanları ve engelli insanlar için Türkiye'nin yurt dışındaki sesi olacak.  Bir ay sonra tekrar geldiği Türkiye'de Taramsori, Muğla ve Yöresi'nde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği zihinsel engelli ve yaşlı hastalıklı bireylerin kaybolmasını önlemek amacıyla hazırlanan 'Can Melek' projesini tanıtıp, engelliler için destek toplayacağını söyledi.

İskoçya'nın Stirling şehrinde aromalı bitkilerle masaj yaparak geçimini sağlayan, madalyalı bisikletçi İshbal Taromsari, Fransa'nın Nice şehrindeki Alp Dağları'ndan 4 ay önce başladığı bisikletle dünya turu kapsamında İsviçre, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve Yunanistan'ı geçerek Türkiye'ye geldi. Sponsorundan temin ettiği günlük sadece 3.5 sterlin (12.5 lira) harcama yapabildiği yolculuğu boyunca geceleri çadırda uyuyup, gündüzleri ise pedal basan annesi İskoç, babası İranlı olan madalyalı İngiliz milli bisikletçi Taromsari İstanbul'dan Çanakkale'ye gitmek için yol alırken, geçtiği Balıkesir'in çıkışında geçen 11 Kasım'da patilerinden biri olmayan sokak köpeği ile karşılaşınca bütün programını değiştirmek zorunda kaldı. Bir süre sevdiği zavallı köpeğin yanından ayılacağı sırada başka köpeklerin saldırması üzerine Taromsari, bisikletinin önüne bağladığı bir kasa içine yerleştirip, birlikte yolculuğa devam etti. Taromsari, dört günlük bir yolculukla İzmir'e geldi. İzmir'de sığındığı bir akaryakıt istasyonunda Facebook aracılığıyla ülkesindeki bisiklet grubuna durumu anlatıp bir yardım ağı oluşturulmasını istedi. 'Bana değil köpeğe yardım edin. Sakat köpeği, sağlıklı bir kurum veya velayetini üstlenecek bir aileye teslim edene kadar bana yardım edin' diye yazdığı mesajla 7 saat içinde 65 bin kişiye ulaşıldı. Türkiye'den üç kişi dönüş yaptı. Bunlardan biri de Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 'kedilerin annesi' olarak tanınan kendisi gibi İskoç vatandaşı olan Jeannie Thirkill'di. Thirkill, İzmir'e gelip, Taromsari ve zavallı köpeği aldı. Zavallı köpeğe yer aranırken Thirkill', 'Lucy' adı verilen köpeği barınağa almaya karar verdi. Lucy'i güvenli bir yere teslim eden Taromsari, işleri nedeniyle İskoçya'ya döndü. İşlerini halletmesinin ardından Türkiye'ye dönen Taromsari, Çanakkale'deki Anzak savaşlarının yaşandığı yerleri gezip, Marmaris'e geldi. Marmaris'ten bisikletiyle Köyceğiz'e geçen Taromsari, Muğla Yabancılar Derneği üyeleri Sarah Browne ve John Vickers ile buluştu.

KENDİSİNE HEDİYE EDİLEN ŞALVARI ÇIKARMIYOR

Muğla ve Yöresi'nde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ile de bir araya gelen Taromsari'ye zihinsel engelli ve yaşlı hastalıklı bireylerin kaybolmasını önlemek amacıyla hazırlanan ve o kişi hakkındaki bilgilerin yer aldığı 'Can Melek Bilekliği' hediye edildi. Başkan Karanfiloğlu "Biz onu burada ağırlamaktan mutluyuz. Çalışmalarımızı anlattık derneğimizin geliştirdiği Akıllı Can Melek projesini duyunca dünya turunda onu kendi koluna ve bisiklete takarak her yerde tanıtma sözü verdi. Türkiye'den bir tek şikayeti herkesin ona yemek ısmarlaması nedeniyle kilo almasıymış. Türkiye'de kendisine verilen şalvarı da bisiklet kullanırken rahat ettiği için giymeye devam edeceğini söyledi. Tüm yaşadıklarını kendi kişisel sitesinden tüm dünyayla paylaşıyor. Köyceğiz Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde derneğimiz üyeleriyle bir araya gelerek barınağı gezdi" dedi.

BARINAĞA DESTEK İSTEYECEK

İshbal Taromsari barınaktaki sorunları gördüğünü belirterek "Gönüllü olarak engelli insanlar ile hayvanseverlere bir yardımım dokunsun istiyorum. Kişisel ve sosyal medya üzerinden yaşanan sorunlara çözüm için destek sunacağım. Bisikletimle birlikte Can Melek dünyayı dolaşacak. Ayrıca Türkiye'de kaldığım süre içinde hayvan barınaklarını gezerek yaşanan sorunları gündemde tutarak, dış yardımların gelmesi için çaba sarf edeceğim" dedi. Taromsari turuna devam için Köyceğiz'den yola çıktı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Bisikletçi 'Can Melek' Projesinin Tanıtım Elçisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement