İngiliz Clegg, Ailesinin Peşine Düşünce Soluğu İzmir'de Aldı - Son Dakika
Güncel

İngiliz Clegg, Ailesinin Peşine Düşünce Soluğu İzmir'de Aldı

İngiliz Clegg, Ailesinin Peşine Düşünce Soluğu İzmir\'de Aldı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir hastanede uzun yıllar psikolog olarak çalışan Frances Clegg, emekli olduktan sonra hayallerinin ve ailesinin geçmişinin peşine düştü.

26.06.2016 15:36  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir hastanede uzun yıllar psikolog olarak çalışan Frances Clegg, emekli olduktan sonra hayallerinin ve ailesinin geçmişinin peşine düştü. Clegg, mezarı İngiltere'de bulunan dedesi John Hughes'in, 1920'li yılların başında eşi ve iki çocuğuyla yaşadığı İzmir'in Bornova ilçesine, o dönem fabrikada çalıştığı saatlerden arta kalan zamanda çevresinden çektiği fotoğraflarla gitti.

ELİNDEKİ FOTOĞRAFLARDAN YOLA ÇIKTI

Kanadalı eşi Brent Elliot'un da eşlik ettiği Frances Clegg, dedesi John, anneannesi Frances, dayısı Charles ile annesi Winifred Hughes'in yaşadığı yerleri elindeki tarihi fotoğrafların ve aile hatıralarının yardımıyla aramaya başladı.

ANNESİNİN OKULUNU BULDU

Clegg, ailesinin yaklaşık bir asır önce yaşadığı sokakları, evleri bulmaya çalışırken, İzmir'i çok seven annesinin çocukluğunun izlerine de rastladı. Annesi Winifred Hughes'in doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği yerlerin modern halini fotoğraflayan Frances, annesinin ilk eğitimini aldığı Santa Maria Kilisesi yanındaki okulu da buldu.

İZMİR DOSTU İNGİLİZ AİLE

Clegg, ailesinin anlattığı çok güzel hikayelerle büyüdüğünü ve bu hikayeleri o zaman dedesinin çektiği fotoğraflarla birleştirerek hayaller kurduğunu söyledi. Her zaman Türkiye'ye gidip ailesinin izini bulmayı istediğini belirten Clegg, daha önce bir kez Bornova'da araştırmalar yaptığını söyledi. Hughes ailesinin İzmir'de kaldığı süre içinde 3 ev değiştirdiğini, araştırmalar sonucunda ikini evi bulabildiğini, bugün de o evde bir güzellik merkezi işletildiğini söyledi.

ÇOK BEĞENİNCE GERİ DÖNDÜ

Binanın içine girdiğini, odaları gezdiğini ve ailesinin hatıralarını gözünde canlandırdığını da dile getiren Clegg, eski evin bugünkü sahipleriyle de akşam yemeği yediklerini anlattı. Clegg, dedesinin 1920'de gittiği İzmir'den 1922'de döndüğünü, çok sevdiği için 1924'te yeniden kente dönerek 1934 yılına kadar kaldığını ve bu arada yüzlerce fotoğraf çektiğini aktardı.

Beraberinde çok eski fotoğrafları da Türkiye'ye getirdiğini dile getiren Clegg, bu fotoğrafları İzmir'deki bir müzeye bağışlayacağı bilgisini verdi. Clegg, İzmir'i çok sevdiğini yine de ülkesine dönmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel İngiliz Clegg, Ailesinin Peşine Düşünce Soluğu İzmir'de Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Oksan: Izmir sevilmiyecek sehir degilki. Sadece tarihi kemeralti bile yeter. Konak meydani, kordon cok guzel izmirimizi turkiyemizi seviyoruz... Allah Memleketimizi TURKIYEMIZI KORUSUN.... 5 1 Yanıtla

Advertisement