İngiliz Elçilik Aracına Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

İngiliz Elçilik Aracına Bombalı Saldırı

Afganistan’da sabah saatlerinde İngiltere’nin Kabil Büyükelçiliği çalışanlarına düzenlenen bombalı saldırıda en az 5 kişi yaşamını yitirirken, 34 kişi de yaralandı.

27.11.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan’ın başkenti Kabil yine kanlı bir saldırıya şahit oldu. Kabilin doğusunda bulunan Kabil Jelalabad yolunda bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu en az 5 kişi yaşamını yitirdi, 34 kişi yaralandı. Olayı üstlenen Taliban örgütü saldırının hedefinin İngiltere’nin Kabil Büyükelçiliği personelini taşıyan araç olduğunu söyledi. Afgan yetkililer ise şehrin en yoğun yollarından birinde meydana gelen patlamada sivillerin büyük zarar gördüğünü ifade etti. Olay yerinde bulunan sivillere ait en az 7 araçta saldırıda ağır hasar gördü. 

Patlama bölgesinde dükkanı bulunan görgü şahitlerinden Samiulhaq açıklamasında, “ Büyük bir patlama sesi duydum, dükkandan dışarı çıktığımda sağa sola savrulmuş araçlar ve ölü yaralı insanlar gördüm. Ardından ambulans geldi, ölü ve yaralıları hastaneye götürdü” dedi. Başka bir bölge sakinleri ise artan güvenlik zafiyetlerinden şikayet etti. Evi patlama bölgesinde olan Safi ise, “ Devletteki herkes kendi menfaati peşinde, koltuğunu koruma peşinde. Hiç kimse halkı düşünmüyor herkes kendisini düşünüyor” dedi. Patlama bölgesinin trafiğe açılmasının ardından intihar saldırısının gerçekleştirildiği aracın parçalarını toplayarak satmaya çalışan çocuklar ise dikkat çekti. 

Sabah saatlerinde meydana gelen saldırı, başkent Kabil’de son iki hafta içinde meydana gelen 9 intihar saldırısı oldu. Uluslararası barış gücü ISAF’ın bu yılın sonunda Afganistan’daki tüm operasyonlarına son vereceği açıklanmıştı. Ülke genelindeki güvenlik tamamen Afgan güçlerine devredilmiş durumda. Taliban ise ülke genelindeki saldırılarını son haftalarda artırmış durumda. 

MUSTAFA DEVECİ 

İngiliz Elçilik Aracına Bombalı Saldırı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İngiliz Elçilik Aracına Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement