İngiliz Basını: 16 Askerli Pandomim Şovun Bile Özü Olmalı - Son Dakika
Güncel

İngiliz Basını: 16 Askerli Pandomim Şovun Bile Özü Olmalı

İngiliz Financial Times gazetesi Erdoğan'ın konuklarını eski Türk askerlerle karşılamasını kaleme aldı ve karşılama törenini pandomim şov olarak değerlendirdi.

19.01.2015 09:46  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Financial Times gazetesi bugünkü başyazılarından birini Türkiye'ye ayırdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Saray'da kendisini ziyaret eden yabancı konukları eski imparatorluklardan Türk savaşçılar şeklinde giyinmiş 16 askerle karşılamasını hicvin ötesinde bir durum olarak değerlendirdi ve "Erdoğan'ın odak noktası iç politikaya yönelik ve taktiksel olsa da, bu değişken ve otoriter davranış Batı'yı, Sayın Erdoğan'ın Türkiyesi ile ittifakını yeniden düşünmeye zorlayabilir. Nihayetinde ise Osmanlı gaflı bir pandomim şov da olsa, simgeciliğin dahi bir özünün olması gerekir." diye yazdı.

"BATI İLE BAĞLAR KOPTU TEK HEDEF SEÇİMLER"

Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye'nin Batı ile bağlarının zayıfladını ileri sürerken, gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "değişken, otoriter ve hesaplı" olarak nitelendirdi.

Yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haziran ayında yapılacak olan genel seçimleri kazanarak üst üste 10. kez sandıktan galip çıkmaya odaklandığı belirtiliyor.

Financial Times'ın başyazısı şu tespitle başlıyor:

"ABD'NİN PLANI GERİ TEPTİ"

ABD ve Avrupalı güçlerin Beşar Esad rejimini devirmek için büyük oranda Körfez ülkelerini ve Türkiye'yi kullandıklarını, şimdi ise bunun geri tepebileceğini yazmış Financial Times ve eklemiş:

"Türkiye'nin IŞİD'e karşı sağlam bir politika benimseyememesi, örneğin üslerini koalisyonun savaş uçaklarına kullandırmaması, da başka bir konu. Sayın Erdoğan, IŞİD'in Türkiye'ye misillemede bulunmasından kaçınmak istiyor. Ona göre IŞİD ve Nusra Cephesi üç düşmanla savaşıyor:

Bağdat'tan Beyrut'a uzanan ve İran'ın desteklediği Şii ekseni, Ankara'yla 30 yıldır mücadele eden PKK ile müttefik Suriyeli Kürt direnişçiler ve Esad rejimi. Ancak Sayın Erdoğan ve onun kendi eliyle Başbakan seçtiği halefi Ahmet Davutoğlu, sorumlusu oldukları başarısız dış politikayı sürdürüyor."

AB YERİNE ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ

"Alev alev yanan ise sadece Erdoğan ve Davutoğlu'nun, Müslüman Kardeşler gibi müttefikler aracılığıyla Arap dünyasının liderliğini yeniden ele almaya yönelik yeni Osmanlıcı fantazileri değil. Sayın Erdoğan'ın Vladimir Putin'e hayran olduğu apaçık ortada. Kendisi Rusya'nın Ukrayna'da ilerleyişi hakkında fazla bir şey söylemedi ancak belirli aralıklarla Türkiye'nin AB yerine Şanghay İşbirliği Örgütü'ne katılması gerektiğini belirtiyor ve NATO'daki müttefiklerine verip veriştiriyor. Burada sadece ne yaptığı değil, bunu nasıl yaptığı da önemli."

"16 ASKERLİ PANDOMİM ŞOV"

Financial Times bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti bir skandala dönüşmek üzereyken, Amerika'yı Kolomb'dan 300 yıl önce Müslümanların keşfettiğini söyleyip, gündemi değiştirdiğini yazmış.

Gazete başyazısını şöyle noktalamış:

"Benzer şekilde Erdoğan'ın son olarak sarayda kendisini ziyaret eden yabancı konukları eski imparatorluklardan Türk savaşçılar şeklinde giyinmiş 16 askerle karşılaması da, hicvin ötesinde bir durum. Ancak Erdoğan bu durumda da ciddiyetini koruyabilir çünkü burada konu saray değil. Ve Türkiye'de bunalıma girip Twitter ortamında bu tabloyu aşağılayan büyük şehirde yaşayan kesimin aksine, Erdoğan'ın destekçileri haberleri pasif televizyon kanallarından alıyor. Erdoğan'ın odak noktası iç politikaya yönelik ve taktiksel olsa da, bu değişken ve otoriter davranış Batı'yı, Sayın Erdoğan'ın Türkiyesi ile ittifakını yeniden düşünmeye zorlayabilir. Nihayetinde ise Osmanlı gaflı bir pandomim şov da olsa, simgeciliğin dahi bir özünün olması gerekir."

İngiliz Basını: 16 Askerli Pandomim Şovun Bile Özü Olmalı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İngiliz Basını: 16 Askerli Pandomim Şovun Bile Özü Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • GERÇEKLER: kaypak , hain, içten pazarlıkçı ingilizler eleştirdiyse ben erdoğanı sonuna kadar alkışlıyorum demekki doğru yolda . . . . 43 11 Yanıtla
  • canım türkiyem: ingilizlerin at arabalaryla misafirlerini karşılaması. . . hala kraliçe ve prenslerinin köleliğini yapmasını yaz sen pis ingiliz. . . biz tarihimizle gurur duyuyoruz. . 16 devlet. . imparatorluklar. . KISKANMA EY AVRUPA. . ŞANLI TÜRKİYE GELİYOR. . . 19 8 Yanıtla
  • Bozkurt: TÜRK milliyetçiliğini ayaklarının altına aldın TC yi kaldırdın andımızı kaldırdın şehitlere kelle dedin Apo'ya Say'ın dedin TÜRK değil Türkiyeliyim dedin şimdi seçim geliyor ya milliyetçi oyları tavlamak için bunları yaptın biz yemiyoruz yiyenlere afiyet olsun 15 6 Yanıtla
  • a.oz: 16 yıldız tarihte kurulan 16 türk devletini temsil eder cumhurbaşkanı hem ordunun hemde bu 16 devletin temsilcisi durumundadır. törenlerde bayrakları bulunan bu 16 devletin o dönenin askerlerinin taşıması gayet güzel bir durumdur. 16 yıldız atatürkün türk milletinin geçmişine aften yapılmıştır. tarihte kaç devletin böyle geçmişi var ?kaç devlet dönemlerinde oldukça etkili olmuş 16 devlete sahip ?acaba onlarında böyle bir tarihleri olsa ne yaparlardı?bizden daha iyi reklam yapacakları kesin bu tartışma unutulan 16 devleti hatırlamak açısından güzel oldu 14 6 Yanıtla
  • Vatansever : Ne o hazmedemedinizmi gülüm bu milletin gerçek özü bu bunu benden iyi siz biliyosunuzda işinize gelmiyo demi. Ha birde gidin o büyük kraliyet arşivinize bi bakın bakalım size ne anlatıyor. Bulacağınız tekşey. ŞANLI TÜRK DESTANI........ 12 6 Yanıtla
  • Vatanist: İngilizlerin zoruna gitmiş. Ey güneş batmayan ülke, herşeyden önce akıllı olacaksınız, Türkün gücünü göreceksiniz elinde sonunda. 12 5 Yanıtla
  • bu gidis hayir degil: ülkenin vidalarini gevsetti ve hem kendisini hem de ülkeyi sonu belirsiz bir istikamete dogru hizla sürüklüyor 9 8 Yanıtla
  • Türk: Hep batıya yaklaşyorz birazda doğuyla işbirliği yapalım çin rusya dostumuz olsun o zaman batı yalvaracak bize 8 4 Yanıtla
  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,83 ile ulaştırma, en çok kaybettiren yüzde 1,49 ile bilişim oldu. ABD ekonomisi 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,4 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu
    18:18 Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu

    Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.


Advertisement