İngiliz Parlamentosu'nda Kıbrıs Görüşmeleri Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

İngiliz Parlamentosu'nda Kıbrıs Görüşmeleri Tartışılacak

İngiltere'de faaliyetlerini yürüten düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmaları Merkezi/Centre for Turkey Studies (CEFTUS) Kıbrıs meselesi üzerine 8 Şubat'ta halka açık bir program düzenliyor.

12.01.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de faaliyetlerini yürüten düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmaları Merkezi/Centre for Turkey Studies (CEFTUS) Kıbrıs meselesi üzerine 8 Şubat'ta halka açık bir program düzenliyor.

İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası'nda gerçekleşecek olan programa Ada'nın iki tarafından iki deneyimli uzman ana konuşmacı olarak katılacak.

Toplantıda, Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr Erol Kaymak ve Nicosia Üniversitesi eski Rektörü Dr Michalis Attalides Kıbrıs barış görüşmeleri üzerine değerlendirmelerde bulunacaklar.

Kasım 2016'da duran görüşmeler Ocak 2017'de tekrar başlayacak ve bu görüşmelerde Kıbrıs'ın geleceği, Avrupa Birliği ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile olan ilişkiler ve Kıbrıs enerji rezervleri ele alınacak. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasıyla bölgedeki siyasi ve ekonomik durumun ciddi şekilde etkileneceği söyleniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Profesör Kudret Özersay'ın liderliğini yaptığı Halkın Partisi kurucu üyelerinden olan Dr Erol Kaymak Birlemiş Milletler dahil akademik ve siyasi çalışmaları ile Kıbrıs meselesinde katkıda bulunmuştur. Dr Michalis Attalides ise Kıbrıs Cumhuriyeti Paris, Londra ve Brüksel'de Avrupa Birliği için elçilik görevini üstlenmiş diplomatik ve akademik çalışmaları ile Kıbrıs görüşmelerinde yer almıştır.

8 Şubat'ta yapılacak bu programda tarafsız ve bağımsız olan CEFTUS Kıbrıs'ın Türk ve Rum kesiminden iki deneyimli uzmanı bir araya getiriyor. Kıbrıs görüşmelerinin hemen ardından yapılacak bu toplantının kritik olacağını söyleyen CEFTUS yetkilileri Kıbrıs'ta barışın her kesimi ilgilendirdiğini ve bu tarihi dönemde Kıbrıslı uzmanları Londra'da ağırlamaktan onur duyduklarını eklediler. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Parlamentosu'nda Kıbrıs Görüşmeleri Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak
    17:11 Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak

    Samsung'un Galaxy S24 serisini tanıtmasının ardından Galaxy S25 için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Sızdırılan raporlara göre Samsung'un geliştirdiği Exynos 2500 işlemci, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden daha verimli olacak. Exynos 2500, Samsung'un ikinci nesil 3 nm üretim sürecine göre yapılan çip üretimi sayesinde Snapdragon 8 Gen 4'ten daha yüksek performans gösterebilir. Ayrıca Exynos 2500, Exynos 2400'e göre daha az güç tüketerek daha fazla performans sunacak ve daha güçlü bir grafik birimine sahip olacak. İki versiyonu bulunan Exynos 2500'ün Galaxy telefonlarda ve Galaxy Tab, Galaxy Book serilerinde kullanılması bekleniyor. Galaxy S25'in ve Exynos 2500'ün tanıtımına aylar olmasına rağmen sızdırılan özellikler, güçlü bir telefonun bizi beklediğini gösteriyor.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.

  • Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin'de okul ve KETEM açılışını gerçekleştirdi
    17:10 Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin'de okul ve KETEM açılışını gerçekleştirdi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin ilçesinde Yolbilen Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM'in açılışına katıldı. Açılışlara AK Parti Mardin Milletvekilleri, Nusaybin Kaymakamı ve diğer yetkililer ile vatandaşlar da katıldı.

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.

  • Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı
    17:09 Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı

    Nothing Phone (2) için yayınlanan son güncelleme olan Nothing OS 2.5.5, ChatGPT eklentisini getiriyor. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar daha hızlı performans ve daha kolay erişim sağlayabilecekler. Ayrıca güncelleme notlarında kamera geliştirmeleri, hata düzeltmeleri ve yeni özellikler de yer alıyor. Nothing, bu ayın sonunda Phone (1) ve Phone (2a) için de ChatGPT eklentisini yayınlayacak. Haziran ayında ise Ear ve Ear (a) ürünlerine de ChatGPT entegrasyonunu duyuracak.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    17:09 Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında görüşülen 2023 Yılı Faaliyet Raporu, denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca CHP Grup Sözcüsü Alp Bölükbaşı, denetim raporunun daha detaylı olarak incelenmesi için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.


Advertisement