İngiliz Polisinden Tatbikat Özrü - Son Dakika
Güncel

İngiliz Polisinden Tatbikat Özrü

İngiliz Polisinden Tatbikat Özrü

İngiliz polisi, AVM'de gerçekleştirilen terör saldırısı tatbikatında, intihar bombacısını canlandıran oyuncunun tatbikatın parçası olarak tekbir getirmesine tepki gösterilmesi üzerine özür diledi.

10.05.2016 15:42  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Manchester şehrindeki alışveriş merkezinde gece yarısı başlayan tatbikatta, binanın girişinde bir intihar saldırısı canlandırılmıştı. İngiliz polisi, intihar bombacısını canlandıran oyuncunun tatbikatın bir parçası olarak tekbir getirmesine tepki gösterilmesi üzerine özür diledi.

TATBİKATA 800 GÖNÜLLÜ KATILMIŞTI

Manchester Emniyet Müdürü Yardımcısı Gary Shewan, 800 gönüllünün katıldığı tatbikatın, İslamla ilişkilendirilmesinin sosyal medya platformlarında eleştirilmesinin ardından açıklamada bulundu.

"BU DURUMUN BAZILARINI GÜCENDİRDİĞİNİN FARKINDAYIZ VE ÖZÜR DİLİYORUZ"

Shewan, "Bu tatbikat için uygulanan senaryo, IŞİD tarzı bir örgüte ait aşırıcının intihar saldırısına dayalı ve senaristler de şartları, daha önce yaşanan benzer olaylara odakladı. Geçmiş olayların ayrıntılarını yansıtarak, tatbikata katılan herkes için mümkün olduğunca gerçek hayatta saldırı oluyormuş gibi durum yaratıldı. Ancak tatbikatın yansımasıyla, sesli olarak bu tatbikatı İslamla ilişkilendirilen, sahte intihar saldırısından hemen önce dini bir ifadenin kullanılmasının kabul edilemez olduğunu kabul ediyoruz. Bu durumun bazı kişileri gücendirdiğinin farkındayız ve özür diliyoruz." diye konuştu.

TATBİKAT, SOSYAL MEDYADA BAZI KULLANICILARIN TEPKİSİNE NEDEN OLMUŞTU

Manchester polisinin, İngiltere'nin en büyük ikinci alışveriş merkezi Trafford'da gece yarısı yaptığı tatbikat, sosyal medya sitesi Twitter ve Facebook'ta bazı kullanıcıların tepkisine neden olmuştu.

"KALIPLAŞMIŞ YARGILARDAN UZAKLAŞMAMIZ GEREK"

Manchester'da, silah kullanımına karşı yürütülen kampanya çerçevesinde çalışmalarda bulunan Dr. Erinma Bell, polisin tatbikatına yönelik, "Terörist herhangi biri olabilir. Gerçekten bir şey öğrenmeyi başarmak istiyorsak o zaman kalıplaşmış yargılardan uzaklaşmamız gerek." ifadesini kullandı.

İslamofobi karşıtı, "Toplum Güvenlik Forumu" adlı grup da tatbikatta tekbir getirilmesinin bazı kişileri gücendirdiğini belirterek, Müslüman karşıtı nefret suçlarını artırabileceği yönünde uyarıda bulunmuştu.

AVM'NİN GİRİŞİNDE BİR İNTİHAR SALDIRISI CANLANDIRILMIŞTI

Tatbikat çerçevesinde, alışveriş merkezinin girişinde bir intihar saldırısı canlandırılmış, saldırganı canlandıran oyuncu da üzerindeki düzeneği patlatmadan önce birkaç kez tekbir getirmişti. Temsili bombalı saldırının ardından, binaya giren bir saldırgan da etrafa sahte mühimmatla ateş açmıştı.

Tatbikatın, güvenlik ve sağlık ekiplerinin gerçek bir olaya nasıl müdahale edebileceklerini ölçmek için mümkün olduğunca gerçekçi şekilde tasarlandığı kaydedilmişti.

ÜLKEDE SİLAHLI POLİS SAYISI ARTIRILIYOR

Paris ve Brüksel'de gerçekleşen terör saldırılarının ardından İngiltere'de de benzeri bir saldırı ihtimaline karşı güvenlik güçleri hazırlık yapıyor. Ülkede silahlı polis sayısı artırılırken, tatbikat senaryoları da Paris ve Brüksel'de yaşanan saldırılar dikkate alınarak hazırlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Polisinden Tatbikat Özrü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement