İngiliz Yazar Mango Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İngiliz Yazar Mango Son Yolculuğuna Uğurlandı

İngiliz Yazar Mango Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mango'nun tabutunu Büyükelçi Bilgiç ve Elçi Müsteşar Ulusoy da taşıdı Andrew Mango'nun oğlu Ben Mango: "Babamı tanıyan ve çalışmalarını bilen herkes, onun Türkiye'ye ve Türk halkına olan derin sevgisini bilir"

14.07.2014 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Atatürk: Modern Türkiye'nin Kurucusu" kitabının İngiliz yazarı Andrew Mango, İngiltere'nin başkenti Londra'da son yolculuğuna uğurlandı.

Londra'nın Hammersmith semtindeki St. Osmund's Kilisesi'nde düzenlenen cenaze törenine Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay Erdal Ergün, Kara Ataşesi Albay Mehmet Çalkayış ve Emniyet Müşaviri Mustafa İlhan da katıldı.

7 Temmuz Pazartesi günü, 88 yaşında hayatını kaybeden Mango'nun tabutunu kiliseye giriş ve çıkışında Büyükelçi Bilgiç ile Elçi Müsteşar Ulusoy da taşıdı. Mango'nun kızı Daphne, oğlu Ben ve torunlarının da hazır bulunduğu cenaze töreninde, İstanbul doğumlu İngiliz yazarın Türkiye sevgisine değinildi.

İncil'den bölümlerin okunduğu törende konuşan Andrew Mango'nun oğlu Ben Mango, babasının BBC'deki 30 yıllık kariyerinin ardından Türkiye ile ilgili hep bir şeyler okuduğunu, yazdığını ve Türkiye'yi yakından takip ettiğini anlattı. Ben Mango, şunları söyledi:

"Babamı tanıyan ve çalışmalarını takip eden herkes, onun Türkiye'ye ve Türk halkına olan derin sevgisini bilir. Ancak bilmedikleri bir şey var ki o da Türk kurumlarının ve arkadaşlarının özellikle yaşlandığında ve dayanıksızlaştığında ne zaman Türkiye'yi ziyaret etse ona çok iyi baktıklarıdır."

1926 yılında İstanbul'da doğan Mango, 1940'lı yıllarda İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinde basın biriminde çalıştı. 1947 yılında Londra'ya taşınan Mango, İran edebiyatı üzerine doktora yaptı. İyi derecede Türkçe bilen Mango, BBC Türkçe servisinin ve Güney Avrupa servisinin başkanlıklarını da yaparak 1986 yılında BBC'den emekli oldu.

Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili yazdığı "Atatürk:  Modern Türkiye'nin Kurucusu" isimli biyografi kitabıyla da bilinen Mango, Türkiye'ye ömrü boyunca yakın ilgi duydu ve sık sık ziyaret etti. Mango'nun üzerinde 5 yıl çalıştığı ve 1999 yılında yayımlanan Atatürk biyografisi, Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili en kapsamlı biyografilerden biri olarak kabul ediliyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Yazar Mango Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement