İngilizler Kanser Hastaları İçin Koştu - Son Dakika
Yerel

İngilizler Kanser Hastaları İçin Koştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik yaşayan İngilizlerin katılımıyla kanser hastalarına yardım için "Yaşam İçin Yarış" etkinliği gerçekleştirildi.

12.04.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerleşik yaşayan İngilizlerin katılımıyla kanser hastalarına yardım için "Yaşam İçin Yarış" etkinliği gerçekleştirildi.

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı öncülüğünde düzenlenen etkinliğe çoğunluğu İngiliz 480 kişi katıldı. İngiltere'de 1996'dan bu yana kanser hastalarına yardım için düzenlenen Race For Life (Yaşam İçin Yarış) etkinliğinin benzeri olarak gerçekleştirilen yarışta, katılımcılardan 10 lira bağış alındı.

Beşkaza Meydanı'ndan başlayan yarışta, yaşları 7 ila 80 arasında değişen sporcular, 5 kilometrelik parkuru tamamlayabilmek için mücadele verdi. Kanser hastalığı nedeniyle yakınları yaşamını yitiren bazı yarışmacıların, yakınlarının fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyerek koştuğu görüldü. Bazı engelli vatandaşlar da etkinliğe tekerlekli sandalyeleri ile geldi.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yerleşik yaşayan İngiliz George Rimmer'in girişimiyle etkinliği düzenlemeye karar verdiklerini belirterek, kanser araştırmalarına fon oluşturmak için İngiltere'de yapılan yarışın benzerinin Türkiye'de ilk kez Fethiye'de düzenlendiğini söyledi.

Yarışın ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı hale gelmesi temennisinde bulunan Şıkman, "Toplanan bağışlar Fethiye Devlet Hastanesi'nin Onkoloji Bölümüne verilecek. Amacımız bu yarışı bütün Türkiye'ye yayarak farkındalık oluşturmak" dedi.

Yarış fikri Bakanlık raporlarını inceleyince ortaya çıktı

Etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden İngiliz George Rimmer ise yarış fikrinin Sağlık Bakanlığının kanserle ilgili raporlarını incelediğinde ortaya çıktığını ifade etti.

Kanserin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de yaygın bir hastalık olduğuna işaret eden Rimmer, şöyle konuştu:

"Raporlarda yer alan kanserli hasta sayısının bir şeyler yapılmazsa iki katına çıkacağını gördüm. Bu nedenle böyle bir etkinliği Türkiye'de de yapılmasını sağladık. Fethiye halkı için üç önceliğimiz, kanser farkındalığı, kanser araştırmalarına ve kanser tedavisine yardımcı olmaktır. Etkinliğe katılarak farkındalık oluşturulmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Dereceye girenlerin madalya ile ödüllendirildiği yarışta, kadınlar kategorisinde birinci Sevil Toker, ikinci Alex Dean, üçüncü Burcu Özgen oldu. Erkekler kategorisinde ise Mattehen Bennion birinci, Sadi Özgen ikinci ve Mustafa Kızıltaş üçüncülüğü kazandı.

Yarışın sonunda ilçede yaşayan yabancılardan oluşan dans grupları gösteri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İngilizler Kanser Hastaları İçin Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement