İngiltere: Brexit Gölgesinde Tesco ve Unilever Kavgası - Son Dakika
Dünya

İngiltere: Brexit Gölgesinde Tesco ve Unilever Kavgası

İngiltere: Brexit Gölgesinde Tesco ve Unilever Kavgası

İngiltere'de, ekonomide dalgalanmalara neden olan Brexit endişesi son olarak ülkenin en büyük perakende zinciri ile yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreticisi Unilever'i karşı karşıya getirdi.

14.10.2016 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de, ekonomide dalgalanmalara neden olan Brexit endişesi son olarak ülkenin en büyük perakende zinciri ile yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreticisi Unilever'i karşı karşıya getirdi.

Tesco, Unilever ürünlerini online satıştan çekti https://t.co/3SreUm1HAl— Hürriyet Gündem (@huryazarlar) 13 Ekim 2016

Sterlin'deki değer kaybının zararını ürünlerine ortalama yüzde 10 zam yaparak dengelemek ve bunu raf fiyatlarına yansıtmak isteyen Unilever'in bu isteğini reddeden Tesco, aynı zamanda bazı Unilever ürünlerini internet mağazasındaki satıştan çekme kararı aldı.

Dave Lewis, CEO, Tesco: "Referandum'dan bugüne kadar fiyatlarda bir artış olmadığı. Aslında bizim fiyatlarımız Referandum'dan sonra düşüşünü sürdürdü. Burada tedarikçi açısından etkili olacak döviz kurunun ne olacağını ben size söyleyemem."

Unilever v Tesco: list of brands affected in price row https://t.co/EWj1YyYQQO— The Guardian (@guardian) 13 Ekim 2016

İngiltere'deki gıda üreticilerinin dörtte üçü, ithal içerik kullanılan ürünlerin fiyatlarının arttığını belirtiyor. Halk ise fiyatlar düzeyinin armasından endişeli:

"Bence insanlar Brexit referandumu sırasında gerçekten neye oy verdiklerini anlamadılar. Başka sebeplerle oy tercihlerini belirlediler ama ekonomik sonuçlarını düşünmediler. Şimdi buna neden şaşırıyorlar."

Brexit Britain: Tesco, the U.K.'s biggest supermarket, pulls benandjerrys as pound plunges https://t.co/0fTDjgWVe4 $TESO— CNNMoney (@CNNMoney) 13 Ekim 2016

Dünyanın, Procter & Gamble'dan sonra ikinci en büyük tüketim malları üreticisi İngiltere – Hollanda sermayeli Unilever ile Tesco arasındaki uzlaşmazlığı bazı ekonomistler sadece bu iki şirketin değil, İngiltere'nin bütün tedarikçi ve perakendecilerinin çatışması olarak yorumluyorlar.

Auteur:

Tags:Gepost: 13 oktober 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İngiltere: Brexit Gölgesinde Tesco ve Unilever Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı
    17:10 TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Sırbistan'da muhtaçlara temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 1500 koli yardım dağıttı. Ayrıca, 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyası kapsamında 1000 Mushaf dağıtıldı ve 1000 kişiye iftar verildi. Yardım çalışmalarına Sırbistan İslam Birliği Başkanı Senad Halitovic ve Din Hizmetleri Müşaviri Ertuğrul Coşkun da katıldı.

  • Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi
    16:49 Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi

    Honolulu'da yaşayan playboy modeli Shannon Teresa Marie Schwartz, erkek arkadaşı Billy Wilhelm Huntzinger'in mühimmat ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanmasını engellemek için İç Güvenlik Soruşturmaları özel ajanına 5.000 dolar rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Huntzinger, bir evde silahla yakalandıktan sonra polis tarafından tutuklandı. Schwartz, 5.000 dolarlık rüşveti önerdikten sonra 25.000 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.


Advertisement