İngiltere Büyükelçisi: Kosova'daki Dini Radikalizmi Göz Ardı Etmeyin - Son Dakika
Güncel

İngiltere Büyükelçisi: Kosova'daki Dini Radikalizmi Göz Ardı Etmeyin

İngiltere Büyükelçisi: Kosova\'daki Dini Radikalizmi Göz Ardı Etmeyin

İngiltere'nin Kosova Büyükelçisi Ian Cliff, Suriye ve Irak'taki IŞİD saflarında 200 kadar Kosovalının savaştığına inanmadığını belirtti.

27.09.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Kosova Büyükelçisi Ian Cliff, Suriye ve Irak'taki IŞİD saflarında 200 kadar Kosovalının savaştığına inanmadığını belirtti.

Büyükelçi Cliff, bu verileri toplayan ajansların Arnavutluk Arnavutları ile Kosova ve Makedonya Arnavutlarını eşleştirme olasılığı olduğunu ifade etti. Büyükelçi Cliff, sayı ne kadar olursa olsun, IŞİD'e katılan Kosovalılar'ın kendilerini toplumdan dışlanmış olarak hisseden işsiz bir grup olduğunu bu kişilerin terör faaliyetlerine katılarak sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi. Cliff buna benzer kişilerin sorunlarının ele alınması için Kosova Hükümeti'nin bir çalışma grubu kurması gerektiğini ve işsizlik oranın düşürülmesi gerektiğini belirtti. Ian Cliff, Kosova'da dini radikalizmin göz ardı edilmemesi aynı zamanda da Müslümanların genel olarak aşırı olarak görülmesinin abartılmaması gerektiğini vurguladı. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere Büyükelçisi: Kosova'daki Dini Radikalizmi Göz Ardı Etmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement