İngiltere Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İngiltere Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e Ziyaret

İngiltere Büyükelçisi\'nden Büyükşehir\'e Ziyaret

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile görüştü.

18.11.2014 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgedeki ve kentteki güncel siyasi gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ve Politika ve İnsan Haklarından Sorumlu Ataşe Nadya Hashmi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı tarafından karşılanan Moore, en son 1990'da geldiği Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kışanak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel yönetimlerdeki eş başkanlık sistemini anlattı. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde kadınların seçme ve seçilme hakkının olduğunu anımsatan Kışanak, ancak temsiliyetin çok düşük kaldığını söyledi. Yerel siyaseti genel siyasetten daha çok önemsediklerini belirten Kışanak, genel yönetimde kadınların parti yönetiminde karar mekanizmalarına alınmayabildiklerini ancak yerel seçimlerde her alanda direkt karar alma süreçlerinin içerisinde olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Anlı da Büyükelçi'ye Kürtçe "hoş geldiniz" diyerek kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Anlı, Mezopotamya topraklarında 5 bin yıl önce de kadınların yaşamı ördüğünü anımsatarak, bugün de yeniden akılları ve emekleriyle hayatı örgütlediklerini belirtti. Görüşmenin ardından Eşbaşkanlar Büyükelçiye üzerinde çiftbaşlı kartal sembolünün bulunduğu bir tablo hediye etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İngiltere Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement