İngiltere'de "Ebola ile Mücadele Konferansı" - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de "Ebola ile Mücadele Konferansı"

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Ebola ile mücadele çabalarımızı arttırma kararı aldık" "Uluslararası yardıma ihtiyaç var"

02.10.2014 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'daki Ebola salgınıyla mücadele için uluslararası yardımın artırılması amacıyla konferansa ev sahipliği yaptı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın, Sierra Leone'nin Kalkınma Bakanıyla ortaklaşa ev sahipliği yaptığı Londra'daki konferansa, 20'den fazla hükümetten, Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan yetkililer, temsilciler ve sağlık uzmanları katıldı. Konferansta ayrıca, Sierra Leone'da Ebola'ya yakalanan ancak daha sonra iyileşen İngiliz hemşire Will Pooley de hazır bulundu.

Konferansın ardından konuşan Dışişleri Bakanı Hammond, Ebola'nın korkunç bir salgın ve virüs olduğunu belirterek, bu virüsün Sierra Leone ve bölge üzerindeki yıkıcı etkilerini konferansta görüştüklerini dile getirdi. Hammond, şöyle konuştu:

"Bu hastalığın sınır tanımayan büyük bir tehdit olduğu aşikar. Ebola'yla mücadele ile hayatların kurtarılması konusunda hızlı hareket etme çabalarımızı arttırma kararı aldık. Birleşik Krallık bu çabalar kapsamında şimdiye kadar 125 milyon sterlinlik katkıda bulundu. İngiliz askerleri ve sağlık görevlileri ayrıca, Sierra Leone'de yeni kapasiteli sağlık tesisleri oluşturmak gibi büyük katkılarda bulunuyorlar."

Ebola ile mücadelede uluslararası yardıma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Hammond, "Bugün bunun güvence altına alınması konusunda dikkate değer bir ilerleme kaydettik. Bugün birkaç ülkeden bazı somut adımların atıldığını gördük. Bunlar mali destekten, hava nakline kadar birçok şeyi içeriyor. Ebola'yı yenmek için burada gösterilen gerçek kararlılıktan, uluslararası toplumun tümünün yenilenmiş taahhütlerinden etkilendim. Bunun sürecin başlangıcı olduğu, sonu olmadığı çok açıktır" ifadeledini kullandı.

Hammond ayrıca, Ebola'ya karşı verilen mücadelenin aylar içerisinde kazanılacağını söylerek, bu nedenle çabaların sürdürülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Batı Afrika'da 7 bin 178 Ebola vakası tespit edildi. Virüsün şimdiye kadar 3 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığı ve bunun dünyadaki en kötü Ebola salgını olduğu ifade ediliyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de 'Ebola ile Mücadele Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement