İngiltere'de Kadınlar da Orduya Alınsın Tartışması - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Kadınlar da Orduya Alınsın Tartışması

İngiltere, kadınların cephede askerlik yapmasını engelleyen yasanın kaldırılmasını tartışıyor.

19.12.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere, kadınların cephede askerlik yapmasını engelleyen yasanın kaldırılmasını tartışıyor.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, kadınların piyade olarak İngiliz ordusuna katılma yasağına son vermek istediğini belirterek bu yasağın 2016 yılına kadar kaldırılabileceğini söyledi.

BBC Radyo 4 programına konuk olan Bakan Fallon, kadınların İngiliz ordusunda mücadele edebileceği ile ilgili sadece küçük bir çalışmanın tamamlanması gerektiğini belirterek askerlik görevinin cinsiyete göre değil; yeterliliğe göre yapılması gerektiğini ifade etti.

Guardian gazetesindeki haberde Bakan, kadınların halen hava kuvvetleri ve polis teşkilatında ön saflarda yer aldığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Şu anda Irak'ta savaş uçaklarıyla savaşan kadınlar var ve sanırım kadınları istedikleri rollerden ayırmayı düşünmek doğru bir davranış değil. Sanırım kadınları askeri kuvvetlerin herhangi bir branşına girişini engellemek de doğru değil. Kadınlar polis teşkilatında ön görevlerde zaten yer alıyorlar"

İşçi Partisi'nin Askeri Kuvvetler Bakanı söz konusu kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İngiltere'de kadınlar halen piyade sınıfı ve zırhlı kuvvetlere katılamazken askeri birlikler içindeki muharebe kuvvetlerinde görev alabiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Kadınlar da Orduya Alınsın Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement