İngiltere'de Türk Toplumunun Önemli Temsilcilerinden Mustafa Zeren Safa Londra'da Son Yolculuğuna... - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Türk Toplumunun Önemli Temsilcilerinden Mustafa Zeren Safa Londra'da Son Yolculuğuna...

İngiltere\'de Türk Toplumunun Önemli Temsilcilerinden Mustafa Zeren Safa Londra\'da Son Yolculuğuna...

Geçen Perşembe akşamı tedavi gördüğü Harley Street Clinic'te hayatını kaybeden Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa'nın kardeşi Mustafa Zeren Safa'yı sevenleri Londra'dan, ebedi istiraatgahı olan KKTC'ye uğurladı.

20.09.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen Perşembe akşamı tedavi gördüğü Harley Street Clinic'te hayatını kaybeden Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa'nın kardeşi Mustafa Zeren Safa'yı sevenleri Londra'dan, ebedi istiraatgahı olan KKTC'ye uğurladı.

Safa için dün Londra'da Süleymaniye Camii'nde tören düzenlendi. Öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından düzenlenen törene Safa'nın ailesi ve sevenleri katıldı.

LONDRA'DAKİ TÖRENE YOĞUN KATILIM

Cenaze törenine Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç şehir dışında olduğu için yerine Büyükelçilik Müsteşarı Güçlü Cem Işık, eşi Selva Işık ile birlikte katılarak başsağlığı dileklerini iletti. Törene Mustafa Zeren Safa'nın aile fertleri, kardeşi Ali Özmen Safa, kız kardeşi Nazik Hakkı, kız kardeşinin eşi Tekin Hakkı ile KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, T.C. Londra Konsolosu Gülçin Ökçün, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar ve eşi, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, İkinci Sekreter Dilşad Şenol, THY Londra Müdürü Osman Battal ve 8 kişilik Türkiye- İngiltere Sağlık Elemanları Birliği Başkanı Dr. Ali Demirbağ, Dr. Temoman Sırrı (MBE), Arlington Crown Avukatlık Bürosu yöneticileri Avukat Kurtuluş Sarak, eşi Avukat Işıl Sarak, Select'in sahibi ve Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu, Kıbrıs Türk Cemiyeti unorsal Başkanı Mustafa Gençsoy, Turkish Forum (UK) Başkan Yardımcıları Nazif Akpınar, Sinan Öğün, Tulip Holidays Yönetim Kurulu Başkanı İşkadını Itır Sökmen, Kraliyet Ailesi'nden ödül sahibi şef aşçı Allegra McEvedy (MBE), MÜSİAD Başkanı Uğur Yılmaz, Başkan yardımcısı Nuri Bulgurcu, Ezel Şirketler Grubu ile Olay gazetesinin sahibi Nural Ezel, işadamı Osman Cinik, Kerem Yavuzarslan, Mehmet Şar, Altan Gültekin, Münir Tatar, gazeteci Faruk Zabcı, CNN Türk Londra Temsilcisi Metin Güneş'in de aralarında yer aldığı çok sayıda işadamı, Sivil Toplum Kuruluşu başkan, yöneticileri ile 500'e yakın seveni katıldı.

ABDULLAH GÜL BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Zeren Safa'nın kardeşi Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa'yı arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

HEM TÜRKİYE HEM KIBRIS'I SIRTINDA TAŞIYAN BİR İNSANDI

Törende konuşan Süleymaniye Camii imamı Burhan Aygün, merhumun sağlığında ailesi gibi gördüğü Türk toplumuna büyük hizmetler verdiğini ve insanların sevgisini kazandığını belirterek, "bugün burada gördüğümüz gibi inşallah sevenlerinin duasıyla Allah onun da taksiratını affetsin. Herkeste güzel hatıraları olan bir ağabeyimizdi. Hem Türkiye'yi hem Kıbrıs'ı şahsında, gönlünde ve sırtında taşıyan bir insandı. Bu kadar Türkiye ve Kıbrıs canlısı bir insan gerçekten zor bulunur. Her konuşmamızda bunları hissederdim. Onun için burada yaşayan bizler kendisine gerçekten minnet borçluyuz. Bu minnetimizi, 'Allah'ım taksiratını affeyle, mekanını cennet eyle, ne kadar kusuru varsa affı mağfiret eyle' diyoruz. Safa ailesi olarak gerçekten hepsi değerli insanlar. Eşi Mehrişah hanım, oğlu Emre, kızı Deniz ve kardeşi Ali Safa Bey isimlerini zikrederek söylüyorum. Her biri toplumumuz için Zeren Bey kadar saygıdeğer insanlardır. Onlara da Zeren Bey'in şahsında saygılarımızı arz ediyoruz ve baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

KARDEŞİ ALİ ÖZMEN SAFA: DOĞDUĞU TOPRAKLARA DÖNÜYOR

Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa yaptığı kısa konuşmada, merhumun kendisini İngiltere Türk toplumuna adadığını, toplumu ailesi gibi gördüğünü ve tüm hayatı boyunca İngiltere Türk toplumunun gelişmesi için çaba sarf ettiğini anlattı. Ağabeyinin, hastalığı döneminde de işlerini ve toplum hizmetlerini aksatmamak için çaba harcadığını hatırlatan Ali Özmen Safa, "şimdi o, doğduğu topraklara, annemin ve babamın yanına dönüyor. Hep beraber yolcu ediyoruz. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

NAZİF AKPINAR'IN KONUŞMASI

Başkanı olduğu Turkish Forum UK Yönetim Kurulu Üyesi Nazif Akpınar da merhumu anlatırken, "Ağabeyimiz, babamız, eşimiz, pek kıymetli dostumuz, başkanımız, güzel insan, Sevgili Zeren Safa'yı sonsuzluğa uğurladığımız şu an, kurucuları arasında olduğu, her kademesinde çalıştığı ve son olarak da başkanlığını yaptığı Turkish Forum UK adına huzurunuzda konuşmaktan hüzünlü bir onur duyuyorum. Hüzünlüyüz çünkü ailemizin bir üyesini, en büyüğünü kaybettik. Bugün aile reisimizi sonsuzluğa uğurluyoruz. Rahatsızlığını, kanser denilen illetin nasıl bir hastalık olduğunu bilmemize rağmen, O'nun kaybına hiç hazır değildik. İçimizde son ana kadar hep bir umut taşıdık. Ancak Sevgili Zeren Safa, kimseyi daha fazla üzmemek, meşgul etmemek adına, 18 ay sürdürdüğü mücadelesinin ardından, sessizce aramızdan ayrıldı. Onur duyuyoruz, çünkü gerek mesleğini icra ederken, gerek toplumsal çalışmalarında, gerekse insanı ilişkilerinde herkesin sevgisini kazanmasını bilmiş, özel, güzel, ayrıcalıklı bir insanın huzurundayız. Mekanı cennet olsun" ifadelerine kullandı.

-SİNAN OĞÜN'DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Turkish Forum UK'den arkadaşı Sinan Öğün de yaptığı duygusal konuşmada, merhum Zeren Safa ile son görüşmesini anlattı. Öğün, "Birkaç hafta hastanede ziyaret ettiğimde hasta yatağının baş ucunda dosyaları görünce, 'Zeren abi bunları bırak, ofistekiler yapsın' dediğimde, 'nasıl bırakırım onlar benim dostlarım, işlerini tamamlamam lazım' diyerek hastanede bile çalıştı. Turkish Forum durursa beni o zaman öldürürsünüz demişti. Mekanın cennet olsun Turkish Forum ilelebet yaşayacaktır" dedi.

-DENİZ SAFA BABASINI ANLATTI

Zeren Safa'nın kızı Deniz Safa da törende Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmada, "Şuan acımız çok taze. Babamın gidişi kalplerimize ve hayatlarımıza büyük bir boşluk bıraktı ve bu boşluğu biz hiç bir zaman dolduramayacağız. Aramızda olmayışı bizim için çok büyük şok, kayıptır. Babam, herkesin babasıydı. Senin gibi bir babaya sahip olduğumuz için, kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Emre ve ben, 34 yıllık evliliğe rağmen, hala birbirlerini seven bir anne ve babaya sahip olduğumuz ve mutlu bir evde büyüdüğümüz için çok şanslıyız. Bugün burada toplanan herkese teşekkür ediyoruz. Babacığım seninle gurur duyuyoruz, sana teşekkür borçluyuz. Seni çok seviyoruz ve seni şimdiden çok çok özledik. Seni hiç bir zaman unutmayacağız. Nurlar içinde yat, melek kalpli babacığım" diyerek babasına veda etti.

-BABAM, KİMİNİN DOSTU, KİMİNİN AĞABEYDİ

Zeren Safa'nın oğlu Eme Safa ise şöyle konuştu:

"Babam, hastalığı süresince yaşamının etkilenmemesine özellikle gayret gösterdi. Hepinizin çok iyi bildiği gibi babamın hayatı boyunca iki tutkusu vardı. Birincisi işiydi. 50 yıla aşkın bir süre, başkalarının sorunlarını ve sıkıntılarını çözmekle meşguldü. Ama Babam mesleğini bir işten ziyade, bir sevda ve de bir sorumluluk olarak hep gördü. Müşterileri yoktu babamın - herkes bir dostu veya bir kardeşiydi, kimilerine bir babaydı, verdiği hizmeti bir ticaret olarak değil bir sorumluluk ve bir mesuliyet olarak üslenirdi, Babamın elbette herkese ayrı ayrı bir yardımı dokunmuştur. 23 Temmuz tarihine kadar hastalığına rağmen haftanın 7 gün gittiği ofisine son kez gidebildi. Ancak akabinde hastanede ve evinde tedavileri devam ettiği süreçte, yatağından bile çalışmaya devam etti. Eş zamanlı olarak bana işlerini devretti. "Oğlum bir gün bana bişey olursa, bu kişinin işi böyle, bunun durumu böyle, şuradan şu yazı gelirse bunu yapmak gerekir" diyerek, anlatarak ve bana göstererek, işine ve dostlarına olan sorumluluklarına karşı son günlerinde bile önlem almasını görev bildi. İşine karşı olan bu tutumlarından dolayı zaten Zeren Safa bu toplumdaki en eski Mali Müşavir olmakla birlikte, duayen ve efsaneler arasına ismini yazdırdı. Bundan böyle Emre Zeren & Company, babamın yıllardır oluşturduğu altyapı, yetiştirdiği deneyimli personeli ve son zamanlarda yanına aldığı ve güvendiği ortağı ile birlikte, benim idaremde devam edecektir. Babacığım seni hiç birisine karşı mahcup bırakmayacağız, merak etme, sana söz veriyorum."

Zeren Safa, Lefkoşa'da toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Türk Toplumunun Önemli Temsilcilerinden Mustafa Zeren Safa Londra'da Son Yolculuğuna... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement