İngiltere'de Ukrayna ile İlgili Üst Düzey Toplantı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Ukrayna ile İlgili Üst Düzey Toplantı

İngiltere\'de Ukrayna ile İlgili Üst Düzey Toplantı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Yanukoviç ve dostları tarafından zimmetlerine geçirildiği düşünülen büyük miktarlardaki fonların, Ukrayna halkına geri döndürülebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimiz" "Yolsuzlukla mücadelede, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinde ve ülkelerinde.

30.04.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Yanukoviç ve dostları tarafından zimmetlerine geçirildiği düşünülen büyük miktarlardaki fonların, Ukrayna halkına geri döndürülebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimiz" dedi.

Ukrayna hükümetinin, ülkeden çalınan mal varlıklarını geri almasını desteklemek amacıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Mal Varlıklarını Korumada Ukrayna Forumu'nda (UFAR)  konuşan Hague, AB'nin zimmetine para geçirdiğinden şüphenilen bazı kişilerin hesaplarını dondurduğunu hatırlatarak, " Arap Baharı'ndan sonra mal varlıklarının geri alınmasına ilişkin edindiğimiz tecrübelerimizden biliyoruzki, hesapların dondurulmasından çalınan kaynakların geri verilmesine geçiş, sürat, düzen ve geniş çaplı uluslararası hareket gerektiriyor" ifadesini kullandı.

Hague, çalınan mal varlıklarıyla ilgili yürütülecek süreci "Karmaşık ve zorlu bir görev" olarak nitelendirerek, bu görevin üç sebep için gerekli olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"İlki, prensip olarak, Yanukoviç ve dostları tarafından zimmetlerine geçirildiği düşünülen büyük miktarlardaki fonların, Ukrayna halkına geri döndürülebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak bizim görevimiz.

İkincisi, gelecekte herhangi bir ülkede devlet hazinesinden çalma girişiminde bulunmayı düşünenlerin caydırılmasını sağlamak amacıyla, yolsuzluğun getirileri için sığınacak bir liman olmadığını göstermemiz gerekli. Yolsuzlukla mücadelede, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinde ve ülkelerinde daha müreffeh bir gelecek inşa etmek için Ukrayna halkı bizim en güçlü desteğimize layık. Bu nedenle Birleşik Krallık, Ukrayna'da yönetimin ve kamu mali yönetiminin iyileştirilmesi için projeleri destekliyor. Ayrıca çalınan mal varlıklarının geri döndürülmesi bu çabalara önemli katkılarda bulunacak.

Son olarak, tekrardan istikrar sağlamaya çabalayan, reform sürecine başlayan ve 17 Nisan'da Cenevre'de kabul edilen ortak açıklamayla varılan mutabakata rağmen Rus hükümetinin muazzam baskısına ve kabul edilemez eylemleri karşısında 25 Mayıs seçimlerine hazırlanan Ukrayna'daki geçici hükümeti desteklemeliyiz."

Ukrayna hükümetinin anlaşmayı uygulamak için bazı kararlı çabalar sarf ettiğinin altını çizen Hague, Ukrayna'nın yasa dışı silahları toplayıp, bariyerleri kaldırıp, protestocular için bir af yasası girişimi başlattığını ve anayasal reform için kapsayıcı bir yaklaşım sergilediğini belirtirken, "Ancak Rusya kendi adına anlaşmayı uygulamak için hiçbirşey yapmadı. Aksine doğruluğunu sorguladı" diye konuştu.

Hague, "İşte bu nedenle AB ek yaptırımlarla bastırıyor" diyerek, ABD tarafından duyurulan yeni yaptırım kararlarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

"Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov çok güçlü desteğimize sahip" ifadesini kullanan Hague, "Ukrayna ziyaretim için sabırsızlanıyorum" dedi.

Gelecek hafta Kiev hükümetine desteğini göstermek için Ukrayna'yı ziyaret edecek Hague'in, Gürcistan ve Moldova'ya da gitmesi öngörülüyor.

Başkent Londra'da iki gün süren UFAR toplantısına, İngiltere, Ukrayna ve ABD hükümetlerinden üst düzey yetkililerin yanı sıra hukukçular, finans analistleri ve uluslararası kuruluşlardan çeşitli temsilcileri katıldı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Ukrayna ile İlgili Üst Düzey Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement