İngiltere'den Akıllı Araba Testleri İçin İzin Çıktı - Son Dakika
Teknoloji

İngiltere'den Akıllı Araba Testleri İçin İzin Çıktı

İngiltere\'den Akıllı Araba Testleri İçin İzin Çıktı

İngiliz hükümeti kendi kendine giden akıllı araba testlerinin halka açık yollarda yapılmasına izin verdi.

10.08.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz hükümeti kendi kendine giden akıllı araba testlerinin halka açık yollarda yapılmasına izin verdi.

Dünya çapında çeşitli ülkelerde ve şehirlerde akıllı otomobillerin testleri için izinler çıkmaya başladı. İlk listede ABD'den Kalifornia, Nevada ve Florida eyaletleri var, ayrıca Japonya ve İsveç'de de halka açık yollarda testler başlayacak. Bu pazarda en az Google kadar, diğer otomobil üreticileri de pay kapmak için ülkelerinde çalışmalar yapmak istiyorlar.

Ticaret Bakanı Vince Cable'ın yaptığı duyuruya göre, İngiltere'de ise testler için kullanılacak şehirlerin seçimi şöyle yapılacak. Ekim başına kadar şehir yönetimleri hükümete kendi şehirlerinin seçilmesi için başvuracaklar. Başvurular arasından üç şehir seçilecek ve bu şehirler destek fonu olarak toplam 10 milyon Sterlin alacaklar.

Fon alan her şehir istediği otomobil üreticisi veya araştırma merkezi, ya da üniversite ile beraber çalışabilecek. Akıllı araba testlerinin seçilen şehirlerde en erken 2015 Ocak ayında başlaması planlanıyor. İngiliz hükümeti akıllı otomobil konseptine özellikle yakın ilgi gösteriyor. Yollardaki trafikte güvenliği artıracağını, yoğunluğu ve karbondioksit salınımını azaltacağını düşünüyorlar.

Vince Cable'ın ve diğer hükümet görevlilerinin açıklamalarını, buraya tıklayarak gideceğiniz sayfada ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz.

Aşağıda Google'ın şu anda denemekte olduğu kendi kendine giden akıllı arabası ile ilgili bir test videosu izleyebilirsiniz.

The post İngiltere'den Akıllı Araba Testleri İçin İzin Çıktı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İngiltere'den Akıllı Araba Testleri İçin İzin Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement