İngiltere, Gazze Saldırılarının Ardından İsrail'e Silah Sattı - Son Dakika
Güncel

İngiltere, Gazze Saldırılarının Ardından İsrail'e Silah Sattı

İngiltere, Gazze Saldırılarının Ardından İsrail\'e Silah Sattı

İngiliz hükümetinin, İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin öldüğü operasyonun ardından bu ülkeyle silah ihracatı yaptığı ortaya çıktı.

02.07.2015 11:35  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Independent gazetesinin haberine göre, İngiltere Gazze saldırılarının hemen ardından İsrail'e 4 milyon sterlinlik askeri mühimmat sattı.

Bu mühimmatın arasında insansız hava uçakları ile denizaltı parçaları ve füzelerin bulunduğu bildirildi. Gazete haberinde, "İngiliz hükümeti Filistinlilere karşı kullanılma ihtimalini gözardı ederek, İsrail ile silah ihracatına devam etti" ifadesine yer verdi.

İngiltere geçtiğimiz Ramazan ayı sırasında yaşanan saldırılar için protokol diliyle barış mesajları vermişti. Ortaya çıkan bu iki yüzlülükten sonra, "Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yok, olmaz da" yorumları yapıldı.

4 MİLYON STERLİNLİK İHRACAT

Haberi Londra Üniversitesi'nde araştırmacı olan David Wearing'in yayımladığı rapora dayandıran gazete, geçen yıl Ağustos ve Aralık ayları arasında İngiltere ile İsrail arasında yaklaşık 4 milyon sterlinlik askeri mühimmat ihracatı yapıldığını kaydetti.

MASKE DÜŞTÜ

Haberde, "İngiltere'nin İsrail ile silah ihracatı anlaşmalarını sürdürerek, Gazze saldırıları konusundaki umursamaz duruşunu da ortaya koyduğu" yorumunda bulundu.

"GÖZDEN GEÇİRİN"

İngiliz hükümetindeki bazı bakanlar, geçen yıl Gazze saldırıları sırasında İngiltere'nin İsrail'e sattığı silahların kullanılma ihtimaline dikkat çekmiş ve ihracat anlaşmalarının gözden geçirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere, Gazze Saldırılarının Ardından İsrail'e Silah Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Türk Gençliği: İngilizi, Amerikalısı önce teröristlere silah verir " işid " gibi. Sonra ortadoğu kana bulanır, ardından demokrasi getirmek için kolları sıvarlar. "batı " biranda işide kin güder ve uçaklarını yollarlar. "işid" i vururlar """sözde"""" ardından, eee biz uçak yolladık asker verdik bunca masraf yaptık. Hadin şimid para toplayında borcunuzu ödeyin. Ortadoğu der" paramız yok " sıkıntı değil. Petrolü verin ;) Ortadoğu petrolü verir, Abd vs silah yapar, sonra savaş başlar. Müslümanlar kapışa dursun. 8 1 Yanıtla
  • Ç A M L I D E R E Liii...: ALANINDA ALLAHH BELASINIVERSİNN....VERENİNDEE 8 0 Yanıtla
  • VATANSEVER HASAN BASAN: İNGİLTERE EN SİNSİ EN KALLEŞ DÜŞMANDIR. 6 0 Yanıtla
  • Amed'li: unutmayin savaşlar bu dunyada en karlı istir. önce savas cikarmak icin CIA kullanilarak ic karısiklik cikartilar sonra her iki tarafada silah ve muhimmat gonderilir son asama ise mudahele edilir . 4 0 Yanıtla
  • amed21: türkiyenin ingilterede ne farkı var .türkiye israilen ticari anlaşma yapar israil para kazanır o paraylan ingilizlerden silah alır ve filistin halkı katledilir.sonra türkiye kınar bu olayı çünkü anlaşma bu bensenle tiçari anlaşma yaparım gizliden ama filistini vurduğun zaman kınarım.alan memnun satan memnun. bu arada müslümanları vuran ucaklar adana incirlik üssünden kalkıyor bunu herkes biliyo sanırım. 4 0 Yanıtla
  • ombudsman: İngiltere hep yapar bunu yeni değilki dünyayı kırana tıkar gecer kenara seyreder! 2 0 Yanıtla
  • Doğrucu: Hep Dediğim gibi bu Dünya'dan İngiliz ve Yahudileri kaldır dünya yaşanacak yer olurdu. 2 0 Yanıtla
  • kim: Denizin altında iki yılanın birbirine dolandığını görsem, bilirimki oraya bir ingiliz inmiştir. 1 1 Yanıtla
  • Cosdan: Sanki daha Düne kadar İsrail'le bizimde askeri anlaşmalarımız yoktu da 1 0 Yanıtla
  • vatandaş : israyılın silaha mi ihtiyaci varmiş hemi de ingiliz silahlarına abd. nın suyu mu çikmiş yalanini za deyim 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement