İngiltere Genelkurmay Başkanı Houghton, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

İngiltere Genelkurmay Başkanı Houghton, Mısır'da

Mısır'ı ziyaret eden İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Houghton, Mısırlı mevkidaşı Mahmud Hicazi ile bir araya geldi.

19.11.2014 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ı ziyaret eden İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Houghton, Mısırlı mevkidaşı Mahmud Hicazi ile bir araya geldi.

Mısır Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Hicazi'nin, Houghton ve beraberindeki heyet ile bir araya gelerek bölgedeki son durumları görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, terörle mücade, terörün Ortadoğu'daki güvenlik ve istikrara etkileri konularının ele alındığı ifade edilen açıklamada, "Hicazi, görüşme sırasında iki ülke silahlı kuvvetlerini birleştiren tarihi bağları güçlendirmenin önemini vurgulayarak, İngiltere ile Mısır'ın yararına ortak faydaya hizmet edecek, bölgesel ve uluslararası güvenliğe destek olacak alanlarda daha fazla işbirliği temenni ettiğini belirtti" ifadelerine yer verildi.

Houghton'un ise "ülkesinin terörle mücadelede Mısır'a destek verdiğini dile getirerek, Mısır'ın Ortadoğu'da stratejik bir ağırlığının olduğunu" vurguladığı kaydedildi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Genelkurmay Başkanı Houghton, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement