İngiltere ile Edirne Arasında Ticaret Köprüsü - Son Dakika
Güncel

İngiltere ile Edirne Arasında Ticaret Köprüsü

İngiliz Ticaret Odası ile ETSO arasında ekonomik iş birliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat bildirisi imzalandı İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gaunt: "Mutabakat, Edirne ve İngiltere'deki spesifik iş fırsatlarına köprü olacaktır"

30.09.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Ticaret Odası ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) arasında ekonomik iş birliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat bildirisi imzalandı.

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt, ETSO'da düzenlenen toplantıda, bu mutabakat bildirisiyle İngiltere ve Edirne arasında karşılıklı teşvikler ve kolaylıklar sağlanmasına öncülük etmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Ticaret, yatırım ve teknoloji alanlarında etkili iş birliğine katkı sağlanacağını ifade eden Gaunt, "Bu bildiriyle ekonomik ve endüstriyel faaliyetlerde, bilgi alışverişi yolu ile iki ülke arasındaki ekonomik ve sanayi iş birliği genişleyecek. İş fırsatları hakkındaki bilgiler karşılıklı olarak paylaşılacaktır. Mutabakat, Edirne ve İngiltere'deki spesifik iş fırsatlarına köprü olacaktır" diye konuştu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da kentteki iş adamlarının küreselleşen dünyada dışa açılım sürecine katkıda bulunabilmek adına çalışmalarına hızla devam ettiğini söyledi.

İngiltere ile iş konusunda paylaşımların artacağını aktaran Zıpkınkurt, "Bu iş birliği sürecinde aramızdaki bilgi alışverişi, düzenlenecek olan faaliyetler, yatırım ve iş birliği ortaklıkları, her iki tarafın üyelerinin menfaatine hizmet edecektir. Anlaşmanın hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından, mutabakata imza atan Gaunt ve Zıpkınkurt, birbirlerine hediye takdim etti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere ile Edirne Arasında Ticaret Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement