İngiltere, Suriyeli Muhalifleri Silahlandırmak İstemiş - Son Dakika
Güncel

İngiltere, Suriyeli Muhalifleri Silahlandırmak İstemiş

İngiliz General Sir Richards'ın önerisi, "çok riskli" bulunduğu için hayata geçirilmedi.

04.07.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e karşı savaşan 100 bin Suriyeli muhalifi eğitmeyi ve silahlandırmayı planladığı öğrenildi.

BBC Newsnight programında ortaya atılan iddiaya göre, İngiliz ordusunun başında bulunan General Sir David Richards, iki yıl önce Suriyeli muhalifleri silahlandırmak ve eğitmek istedi.

Sir Richards'ın önerisinin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından değerlendirildiği ancak "çok riskli" bulunduğu için hayata geçirilmediği belirtildi. Richards'ın Amerikalı askeri yetkililere de sorulan önerisiyle, Suriye'deki savaşa son verilebileceğine inandığı kaydedildi.

Öneride, İngiliz askerlerinin sahaya inmeyeceği güvencesinin verildiği ve ılımlı muhaliflerin seçilerek Türkiye ve Ürdün'de eğitilmesinin öngörüldüğü aktarıldı. Suriyeli muhaliflerin, eğitilince, Şam'a yönlendirilmelerinin planlandığı belirtildi.

BBC, çok riskli bulunduğu için kabul edilmeyen General Richards'ın planının ardından, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtlar gelmeye başlayınca, Başbakan Cameron'ın askeri operasyon ihtimali konusunda ikna edildiğini bildirdi. Ancak İngiliz Parlamentosunda geçen yıl yapılan oylamada, doğrudan bir müdahaleye karşı oy çıktığı anımsatıldı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere, Suriyeli Muhalifleri Silahlandırmak İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement