Innopark Konya Tgb'de Kurucu Ortaklar İmzaları Attı - Son Dakika
Yerel

Innopark Konya Tgb'de Kurucu Ortaklar İmzaları Attı

Innopark Konya Tgb\'de Kurucu Ortaklar İmzaları Attı

Konya Sanayi Odası tarafından şehre kazandırılan ve Haziran ayında Bakanlar Kurulu kararıyla Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurucu ortaklar şirket ana sözleşmesini imzaladı.

06.11.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Sanayi Odası tarafından şehre kazandırılan ve Haziran ayında Bakanlar Kurulu kararıyla Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurucu ortaklar şirket ana sözleşmesini imzaladı.

Düzenlenen imza törenine Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş'nin kurucu ortağı olan 29 kurum ve kuruluşun yöneticileri katıldı. Törende konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, tamamen üretim odaklı olan Innopark'ta tahsis için sona yaklaşıldığını, şirket tescilinin ardından, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları için firmalara tahsise başlanacağını söyledi. Konya ve bölgesinin, teknolojiyi tüketen değil üreten bir yapıya kavuşarak, yeni bir kalkınma hikayesi başlatması amacıyla Konya'ya bir TGB (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) kazandırdıklarını anlatan Kütükcü, Innopark'ta Türkiye'deki diğer TGB'lerden farklı olarak özel sektör firmalarına da kurucu ortak olarak yer verdiklerini vurguladı.

"KONYA'YA İLELEBET HİZMET EDECEK BİR MERKEZ"

Innopark Konya TGB'ye emek veren herkese teşekkür eden Kütükcü, "Burada yer alarak bize güç veren Büyükşehir Belediyemize, 6 üniversitemize, oda ve borsalarımıza, 18 özel sektör firmamıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Sanayi Odamızın önceki dönem başkanı ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Çok şükür Teknoloji Geliştirme Bölgemiz şu anda çok geniş tabanlı bir yönetime kavuştu. Biz bunu özellikle istiyorduk. Konya'nın tüm dinamikleri bu yapı içinde kalıcı olarak yer alsın istedik. İnşallah bu merkez, Konya'ya ilelebet hizmet edecek" şeklinde konuştu.

"BÖLGENİN GELİŞİMİNDE YENİ BİR AKTÖR"

Innopark Konya TGB Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı da, kurucu ortaklara bölge hakkında bilgi verdi. Innopark Konya TGB'nin Konya ve bölgesinin gelişiminde yeni bir aktör olacağının altını çizen Botsalı, merkezin Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almasının önemli bir avantaj olduğunu aktardı. Botsalı, Innopark Konya TGB'nin; Teknoloji Transfer Ofisi, Kuluçka Merkezi, Üniversite İrtibat Ofisleri, Kümelenme Merkezi, Ar-Ge Ofisleri ve Teknolojik Üretim Mekanları, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Merkezi, Tasarım Merkezi ve Tahribatsız Muayene Laboratuarı birimlerinden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Innopark Konya TGB'nin kurucu ortakları ise şu şekilde:

" Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Şeker, Pakpen, İttifak Holding, Enka Süt, MPG Makine, Safa Tarım, Serin Treyler, Endüstriyel Elektrik, Mepsan, Hasçelik, Konal İnşaat, Hasan Kulu Orman Ürünleri, Erdiren Dişli, Koyuncu Nakliyat, Simya Hidrolik, Kaçmazlar Oto, İlko İlaç ve Hidrokon." - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Innopark Konya Tgb'de Kurucu Ortaklar İmzaları Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement