İnönü-Churchill Görüşmesinin 72. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İnönü-Churchill Görüşmesinin 72. Yıldönümü Kutlandı

İnönü-Churchill görüşmesinin 72. Yıldönümü etkinliğinde Yenice Mahallesi Cumhuriyet meydanında buluşan protokol çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İnönü-Churchill Barış parkına geçerek anma etkinliğine katıldı.

30.01.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anma etkinliğine Tarsus Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boro, Çağ Üniversitesi Genel Sekreteri Em. Hava Tuğgeneral Veli Köroğlu, Garnizon Komutanı Kıd. Yzb. Yavuz Bulut, M.H. P Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Yenice İnönü-Churchill Barış parkında düzenlenen anma etkinliğinde bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boro ' Asil milletimiz 2. Dünya Savaşı'na girmeyerek yeni coğrafi şekillenmelere taraf olmamıştır. Dedi. Başkan vekili Boro ' Tarihi boyunca savaş meydanlarındaki hünerlerini cihana gösteren aziz milletimiz hiçbir zaman siyasi hesaplar uğruna kan ve gözyaşı akıtmamıştır. Hep mazlumdan yana taraf, zalimin karşısında çelikten set olmuştur. Bugün Ortadoğu'da ve Türk-İslam coğrafyasında yetim kalan bebekler, anne feryatları ve gözünü sömürgecilik bürümüş devletler savaşın en acı yüzünü bizlere gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti emperyalist ülkelerin kirli hesaplarına alet olmayarak önümüzdeki yüzyılların lider ülkesi olma yolunda hızla ilerleyecektir.' Şeklinde konuştu.

Anma etkinliğinde Çağ Üniversitesi Genel Sekreteri Em. Hava Tuğgeneral Veli Köroğlu, 2. Dünya savaşı ve Türkiye'nin o zamanki durumunu slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Sunumun ardından Tarsus Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boro Çağ Üniversitesi Genel Sekreteri Em. Hava Tuğgeneral Veli Köroğlu'na katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından protokol Beyaz Vagonu gezerek hatıra defterini imzaladılar ve günün anısına fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnönü-Churchill Görüşmesinin 72. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement