İnönü Çocuk Üniversitesi Kış Etkinliği Başladı - Son Dakika
Yerel

İnönü Çocuk Üniversitesi Kış Etkinliği Başladı

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin 2015 kış kampı başladı.

26.01.2015 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin 2015 kış kampı başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğin açılış programına, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Cafer Mum, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılınç, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Prof. Dr. Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkenin ihtiyacı olan kalifiye insanı yetiştirme ve araştırma yapma görevleri bulunduğunu ancak gelişmekte olan ülkelerde üniversitelerin sosyal sorumluluk projeleri de üstlendiğini ifade ederek, Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çocuk Üniversitesinin de bu anlayışla kurulduğunu kaydetti.

Erişkin öğrenci eğitiminin yanında çocukları da eğitme, onların bilim insanı ve araştırmacı olmasını, geleceğine yönelik meslek seçimini yapabilme becerisi ve özgüvenini kazandırmaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, "Ülkemizin daha güçlü bir seviyeye gelebilmesi için bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında iyi bir düzeye gelmemiz lazımdır. İşte çocuklarımıza çok erken yaşta kazandıracağımız bu vasıflarla ancak bu hedeflere ulaşabiliriz. Düzenlenen kampın çocuklarımıza bu bağlamda faydalı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sadun Kılınç da Malatya'da görev yaptığı süre içerisinde İnönü Çocuk Üniversitesinin etkinliklerine katıldığını ve burada çok önemli işlerin yapıldığına şahit olduğunu kaydederek, üniversite ortamıyla küçük yaştan itıbaren buluşma fırsatını yakalayan öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinin arttığına işaret etti.

Pek çok farklı alanda 100 öğrencinin derslere ve uygulamalı etkinliklere katılacağı kamp, 30 Ocak'a kadar sürecek. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnönü Çocuk Üniversitesi Kış Etkinliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement