İnönü Üniversitesi 41.akademik Açılışını Yaptı. - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi 41.akademik Açılışını Yaptı.

İnönü Üniversitesi 41.akademik Açılışını Yaptı.

Malatya İnönü üniversitesi’nde, düzenlenen törenle 41. Akademik yılın açılışı gerçekleşti.

16.10.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya İnönü üniversitesi'nde, düzenlenen törenle 41. Akademik yılın açılışı gerçekleşti.

İnönü Üniversitesi Kampusu'ndaki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali, Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya milletvekilleri Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tüm General Avni Aygun, Malatya Büyükşehir Genel Sekreteri Arif Emecen, Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cafer Özkul, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi ve yöneticileri ile sivil toplum kurulu temsilcileri, fakülte dekanları, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi olarak bu yıl 41. akademik yıl açılışımızı yapıyoruz. Bu yıl onur konuğumuz Rouen Üniversitesi Rektörü ve değerli bilim insanı kardeşim Prof.Dr. Cafer Özkul, akademik yıl açılış dersimizi verecek. Fransa'dan buraya kadar zahmet edip geldi. Kendisine ayrıca hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum. Ülkemizin içinden geçtiği süreç ve yaşadığımız menfur terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimize ve vatandaşlarımıza olan saygımız nedeniyle bu yılki açılış törenimizde müzik dinletisi olmayacak.

Tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. İnönü Üniversitesi, benim yöneticiliğini yaptığım süre içerisinde, hiçbir siyasi polemiğin parçası olmadı ya da yanında yer almadı. Senato bildirisi de yayımlamadı. Ancak yaşadığımız terör ve ülkemizin içinden geçtiği son durum karşısında terörü lanetleyen ve sorumluluk taşıyan tüm tarafları uyarma ihtiyacını hisseden Üniversite Senatomuz, oybirliği ile bu hafta başında ilk kez bir bildiri yayımladı. Umarız tez zamanda kardeşlik ve barış içerisinde yaşama bilinci perçinleşir ve tüm toplumsal tarafların aklını başına getirir. Ülkede iç barış ve kardeşlik tesis edilmeden ne kalkınma ne de büyük devlet olmamız mümkün görünmektedir. Şüphesiz ki, bu konuda birinci derecede sorumluluk devlete ve onu temsil eden hükümetimize düşüyor. Ancak diğer siyasi partiler ve sivil toplum ve diğer kuruluşlarımızın da üzerine düşenleri yapması elbette ki gerekiyor. Her ne koşulda olursa olsun Türkiye'nin büyük devlet olduğuna ve her türlü sorunla baş edeceğimize olan inancımızı muhafaza etmeye devam edeceğiz. Üniversite olarak yeni bir yıla girerken biraz daha büyümüş, biraz daha akademik olgunluğa kavuşmuş ve belki de ülkemizin en huzurlu bir üniversitesi olduğunun farkındayız. Bu yıl, 1322'si yabancı uyruklu olmak üzere 41.000 öğrenci sayısına ulaştık. Lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitim veren 5 enstitümüze kayıtlı öğrenci sayımız 3500'lere yaklaştı.

1600 akademisyenimizle, 5800 çalışanımızla, 1400 yatak kapasitesine yaklaşan Turgut Özal Tıp Merkezimizle, Türkiye'de bir ilke imza atmış en yüksek kapasitedeki güneş enerjisi santralimiz ve daha birçok yeniliklerle yeni akademik yıla başlıyoruz. Türkiye'de ve belki de dünyada bir ilk olan karaciğer nakil hastanemizi, Güneş santralimizi, yine Türkiye'de bir ilk olan öğrenci merkezimizi, Akçadağ Meslek Yüksek okulu binamızı da bu yıl tamamladık. Su sporları merkezimiz, açık yarı olimpik yüzme havuzumuzun inşaatı kasım ortalarında tamamlanmış olacak" dedi.

Vali Süleyman kamçı ise yaptığı konuşamsında, "41. Akademik Yıl Açılış Töreni'nde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Malumlarınız olduğu üzere ülkemiz son yıllarda küresel ölçekte etkin bir güç olma yolunda ciddi ve kararlı adımlar atmaktadır. Tabi bu adımların sağlamlığı ve güvenilirliği bilgiye talip olan, elde ettiği bilgiyi özümseyip paylaşabilen nesiller yetiştirmekle doğru orantılıdır. İşte hepimizin ortak sorumluluğu olan bu aydın neslin yetiştirilmesinde en büyük pay üniversitelerimizindir. Bundan dolayı, üniversitelerin ülkemizin geleceğini, milletimizin umut ve düşüncelerini inşa eden müesseseler olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Sizler elbette ki çok iyi mühendisler, çok iyi öğretmenler, çok iyi doktorlar yetiştireceksiniz. Fakat inanıyorum ki, mesleğinin erbabı kişiler yetiştirmekle beraber, zamanın ruhuna ve çağın gereklerine uygun nitelikte insan yetiştireceksiniz. Çünkü bir memleketi ne kadar müreffeh kılarsanız kılın, şehirleri, ülkeleri anlamlı kılan ve onlara ruh katan insandır. Dolayısıyla sizler cennet ülkemizin ruhunu, Aziz Milletimizin istikbalini yetiştireceksiniz. Her geçen gün markalaşan üniversitemizin değerini daha da ileriye taşımak için gösterdiğiniz azmin ve başarılı çalışmalarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Bu süreçte bizler de yanınızda bulunacağız ve devletimizin bizlere tanıdığı imkanlar dahilinde çalışmalarınıza destek olacağız. Sizler bizim umudumuz, en değerli varlığımız, ülkemizin geleceğisiniz. Aziz Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet hedefine uzanacak olan elimizsiniz. Ailelerinizin ve milletimizin gururu olmak için çok çalışacaksınız. Şehrimizi, memleketlerinizi ve tabii ki ülkemizi çok seveceksiniz. Fakat hangi sebeple olursa olsun sevginizi hamasetle karartamayacaksınız. Çünkü hamaset insanları ötekileştirir ve birlik bilincine zarar verir. Sizler fikir dünyanızı hamaset bulutlarıyla karartmayı değil, ilim ve irfan ışığıyla aydınlatmayı, sevgi, barış ve kardeşlik sofrasıyla beslemeyi tercih etmelisiniz. İşte o zaman bir oluruz, diri oluruz, iri oluruz! Birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanların planlarını alt üst ederiz, İzmir'den Van'a kadar Cennet Vatanımızda ilelebet huzur içerisinde yaşarız" dedi.

İlk dersi ise Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cafer Özkul verdi - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi 41.akademik Açılışını Yaptı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement