İnönü Üniversitesi Kurumsal Müze Kuracak - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Kurumsal Müze Kuracak

İnönü Üniversitesi Kurumsal Müze Kuracak

İnönü Üniversitesi, 40. yılında Kurumsal Müze kuracak.

14.07.2014 14:10  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesinin 40'ıncı yılında "Kurumsal Müze" kuracağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, daha önce "İnönü  Müzesi" ve  "Turgut Özal Müzesi"ni kuran üniversitenin, "Kurumsal Müze" ismiyle yeni bir müze daha kuracağı belirtildi.

Açıklamada, halen Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binası olarak kullanılan Eski Rektörlük Binası'nın giriş katında hizmet verecek müzede, 1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesi'nin başlangıçtan bugüne kadarki 40 yıllık kurumsal tarihini ve kimliğini yansıtan belge, fotoğraf ve objelerin sergileneceği kaydedildi.

Sergilenecek materyalin sonraki yıllarda yeni materyallerle daha da zenginleştirileceği ifade edilen açıklamada, üniversitenin kuruluş sürecinde, gerek Malatya'da gerekse Ankara'da, Bakanlar Kurulu ve TBMM nezdinde yapılan çalışmalar, yazışmalar ve görüşmelere ait tutanaklar, kararlar ve haberler ile ilgili kapsamlı bir arşiv araştırmasının yapıldığı, toplanan belgelerin söz konusu müzede sergileneceği kaydedildi.

İnönü Üniversitesi ile ilgili çok sayıda belgesel, tanıtım filmi ve sinevizyonun da müzeye gelen ziyaretçiler tarafından seyredilebileceği "Kurumsal Müze"nin, tamamlanma aşamasına geldiği ve müze olarak tescil edildikten sonra hizmete açılacağı bildirildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Kurumsal Müze Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement