İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkurt Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkurt Açıklaması

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Erkurt, "Ülkemizde kayıtlı kemik iliği bağışçısı yaklaşık 40 bin civarında.

30.07.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Erkurt, "Ülkemizde kayıtlı kemik iliği bağışçısı yaklaşık 40 bin civarında. Türkiye'deki bütün kan kanseri ve kemik iliği nakli bekleyen hastalara uygun donör bulmak için bu sayının 500 bin olması beklenmekte" dedi.

Türk Kızılayı Malatya Kan Bağış Merkezini ziyaret eden Erkurt, kök hücre bağışı hakkında bilgi verdi.

Şu anda ancak lösemi hastalarının üçte birine kardeşten donör bulabildiklerini ifade eden Erkurt, geriye kalan hastalara donör bulamadıklarını ve kemik iliği nakli yapmakta zorlandıklarını belirtti.

Erkut, kan kanseri gibi bir hastalığı tam olarak ortadan kaldıracak tek yöntemin kemik iliği nakli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizde kayıtlı kemik iliği bağışçısı yaklaşık 40 bin civarında. Türkiye'deki bütün kan kanseri ve kemik iliği nakli bekleyen hastalara uygun donör bulmak için bu sayının 500 bin olması beklemekte. İşte bu kampanyaların amacı farkındalık yaratmak ve insanımızı kemik iliği bağışı konusunda yönlendirmek" diye konuştu.

Herkesin kemik iliği bağışçısı olabileceğine dikkati çeken Erkurt, "Kan verebilen herkes kemik iliği bağışçısı olabilir. Yaşı 18-55 yaş arasındaki herkes kemik iliği bağışçısı olabilir" dedi.

Öte yandan, Ortak Değerler Malatya Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de merkeze gelerek bağışta bulundular.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Umut Yalçın da kendilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkurt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement