İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması

Haziran ayında yapılacak İnönü Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “İnönü Üniversitesi Anadolu Medeniyeti’nin bilimsel ışığı olacak” dedi.

28.04.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haziran ayında yapılacak İnönü Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, "İnönü Üniversitesi Anadolu Medeniyeti'nin bilimsel ışığı olacak" dedi.

Ramada Altın Kayısı Oteli'nde düzenlediği basın toplantısı ile Rektörlük adaylığını açıklayan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Haziran ayı içerisinde 'Rektör Adaylarını Belirleme Seçiminin' yapılacağını belirterek, "Yaklaşık 20 yıldan bu yana, akademik kariyer, öğretim üyeliği ve akademik yöneticilik bağlamında İnönü Üniversitesi'nde bilim üreten, özgün bilimsel araştırmalara ve projelere imza attık. Değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte üniversitemiz için yaşamsal önem taşıyan alanlarda yönetsel hizmet üreten ve hepsinden daha önemlisi, değişen dünya koşullarının talep ettiği ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte ve donanımda, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci yetiştirmenin onurunu taşıyan bir öğretim üyesi olarak İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne talibim" diye konuştu. Ulusal ve uluslararası düzeyde özgün bir akademik ekol oluşturabilen bir anlayışı hareket noktası olarak belirlediklerini belirten Karabulut, üniversitelerin temel görevinin bilimsel eğitim, bilimsel araştırma, bilimsel yayın yapmak ve toplumsal ilerleme adına entelektüel çaba sarf etmek olduğunu söyledi. Üniversitelerin günümüzde standart görevlerini yerine getirmekle yetindiğini ve bu kapsamda nitelikli kalite üretiminin mümkün olunmayacağını kaydeden Karabulut, "O halde, üniversitelerin temel görevlerini mükemmel bir biçimde yerine getirmesi kadar, yerleştiği kente, mensubu bulunduğu ülkeye, evrensel düzeye, 21. Yüzyılın gerektirdiği çıktıları sunabilmesi için, yol açıcı, yenilikçi, özgürlükçü, eleştirel yaklaşımı dışlamayan, bize ait değerler ile evrensel değerleri birbirini geliştiren dinamikler şeklinde konumlandıran, ulusal ve uluslararası düzeyde özgün bir akademik ekol oluşturabilen, dünya üniversiteleri ile sıkı işbirliği sağlayabilen, dünyayı okuma kabiliyetine sahip değişim yönetimini gerçekleştirebilen yönetsel pratikleri hayata geçirmesi de büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Karabulut, İnönü Üniversitesi'nin yerel değerlerini koruyarak, bir dünya üniversitesi kimliğine ulaşması ve dünyanın nitelikli üniversiteleri arasına girmesi yolunda hizmete talip olduğunu ifade etti. Karabulut, "Ülkemizin hedefleriyle uyumlu olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'e önce bölgesinde bilimsel arenada ulusal ve uluslararası düzeye çıkarılması, üniversitemizi farklı kılan dinamiklerle beslenen başarılı bir gelişme ortamı ile fikirlerinize ve önerilerinize daima açık, ulaşılabilir, yenilikçi, öğrenci dostu, toplumun tüm kesimleriyle ve kurumlarıyla barışık, başarılı, dinamik ve üretken bir İnönü Üniversitesi hedefliyorum. Üniversitemiz, çok zor koşullarda başlattığı çalışmalarını 40 yılı aşkın akademik mirası ve birikimi ile önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Bu vesile ile bugüne değin, üniversitemizin geliştirilmesi yolunda emek veren her kademedeki İnönü Üniversitesi mensuplarına teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

20 yıldan beri İnönü Üniversitesi'nde görev yaptığını aktaran Prof. Dr. Karabulut, "Üniversitemizin rekabet etme gücünü ve tercih edilebilirliğini artırmak, üniversitemizin akademik kadrolarında eşitlik, adalet ve hakkaniyet ilkeleri esas alınarak, Malatya'mız gerek yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve medya ile iyi bir iletişim içinde bir yönetim anlayışı da sergilemek gerekir. Üniversitelerin yönetim anlayışı, öğretim elamanlarının ve idari personelinin, öğrencisiyle her birini ayrı bir değer olarak kabul edip demokratik bir çizgide ve huzur dolu bir çalışma ortamı oluşturmada önemli rol üstlenmektedir. Bu doğrultuda üniversiteye ilişkin çalışmaların gerçekleştirilmesinde kişisel ya da tek merkezden yürütmek yerine ilgili kurullarında yer aldığı, farklı görüş ve düşüncelerin ifade edilebildiği bir ortam oluşturulması büyük önem taşımaktadır" dedi. Göreve gelmesi durumunda üniversitenin akademik kadrosu, çalışanı, öğrenci ve kentle bütünleşen başarılı bir üniversite ile kurumsal ve toplumsal saygınlığın arttırılacağını kaydeden Karabulut, "Şeffaf, adil, yenilikçi, katılımcı ve evrensel ilkelerle uyumlu, liyakatli bir yönetim anlayışı benimsenecektir. Üniversitemizde temel bilimlerin ve disiplinler arası araştırmaların üretim ve tasarımlarına önem verilecektir. Bir arada yaşamak için gerekli olan huzur ve güven ortamı tesis edilecektir. Sanayi kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve medyayla işbirliği içinde olunacaktır. Üniversitemiz tercih edilebilir bir üniversiteye dönüştürülecektir. Son olarak, bu topraklarda doğmuş ve yetişmiş, üniversitemizin eğitim-araştırma ve hizmet konularındaki sorunlarını hep birlikte çözüme ulaştırmaya inanan bir akademisyen olarak, mensubu olmaktan onur duyduğum İnönü Üniversitesi'nin yeni dönem rektör adaylarını belirleme seçiminin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, üniversitemizin oy kullanma hakkına sahip öğretim üyelerinin yanı sıra, öğretim görevlilerimize, idari personelimize ve öğrencilerimize, verdikleri destek ve teşvik edici tutumları için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha bilinçli, ülkesini seven, insanlığın derdiyle dertlenen bir nesil yetiştirmek için gelin üniversitemizi dört yılda dört dörtlük yapalım. Beraberce çözüme ulaştırmaya inanan bir meslektaşınız olarak, İnönü Üniversitesi'nin rektörlüğüne talibim" şeklinde konuştu.

Karabulut, rektör olarak atanması halinde İnönü Üniversitesi'nde yapmayı planladığı bazı projelerini de anlattı. Karabulut, "Kanser Araştırma Tanı ve Tedavi Merkezi Kurulacak. Eğitim öğretim ve klinik çalışmaların rahatlıkla yapılacağı fakülte binalarında alt yapı yenilecek, kalitesi artırılacak. Turgut Özal Tıp Merkezi tüm birimler altyapı olarak yenilecek. Karaciğer nakilinin yanında diğer organ(Kalp, göz, kulak, yüz, kemik iliği) nakilleri teşvik edilerek alt yapı, personel ve donanım desteği verilecek, Öğrenci Dekanlığı kurulacak. Teknoloji transfer ofisleri aktif hale getirilecek. Girişimcilik kültürü yaygınlaştırılacak. Tematik alanlar belirlenecek. Bilim Senatosu kurulacak. Tekno öncüller desteklenecek. Yenilik sisteminde üniversitemizin rolü tekrar tanımlanacak. Yeni uygulama ve araştırma merkezleri kurulacak. Disiplinlerarası araştırmalar özendirilecek ve öncelik verilecek. Akademik ve idari personelin kadro ve özlük sorunları çözülecek. Öğretim üyelerinin ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılmaları teşvik edilecek ve finansal destekler artırılacak. Yaşlı bakım ve evde bakım hizmetleri merkezi kurulacak. Obeziteyle mücadele merkezi kurulacak. İlaç ve klinik araştırmalar enstitüsü kurulacak. Üniversite içerisinde bölge kütüphanesi kurulacak. Üniversite kampüs alanında uygun bir yere sanat sokağı inşa edilecek. Endüstriyel bilgi ve değer üretimi için gerekli düzenlemeler yapılacak. Engelliler, yaşlı ve aile danışma merkezi kurulacak. AR-GE Projelerine önem verilerek desteklenecek. Maden Araştırma Merkezi ve Maden Müzesi kurulacak. Mesleki oda ve kuruluşlarının temsil edildiği Kent Senatosu kurulacak. Malatya'da faaliyet yürüten dernek ve vakıfların temsil edileceği STK Kurultayı yapılacak. Projelerimizle İnönü Üniversitesi Anadolu Medeniyeti'nin bilimsel ışığı olacaktır" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement