İnosar'dan Hekimhan'da Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

İnosar'dan Hekimhan'da Deprem Tatbikatı

İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma (İNOSAR) ekibi, İnönü Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nda bölgesel deprem tatbikatı yaptı.

24.12.2015 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma (İNOSAR) ekibi, İnönü Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nda bölgesel deprem tatbikatı yaptı.

Hekimhan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaklaşık 10 gün arayla meydana gelen 5 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından harekete geçen İNOSAR ekipleri, ilçedeki Meslek Yüksekokulu'nda  deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta senaryo gereği ilçe merkezinde 6.5 şiddetindeki depremde hasar gören İnönü Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nda enkaz altında kalan 5 öğrenci ekipler tarafından kurtarıldı.

Yaklaşık bir saat süren deprem tatbikatını Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Karayazıcı da izledi.

Millioğulları, doğal afetlerin ne zaman olacağını önceden kestirmenin mümkün olmadığını anımsatarak, "Biz de Hekimhan Belediyesi olarak arama kurtarma ekibi kurduk. Bu nedenle doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Olası bir deprem ve yangına karşı hazırlıklı olmak ve personelimize bu konularda tecrübe kazandırmak amacıyla bu gibi tatbikatları yapmak hayati önem arz etmektedir. İNOSAR'ın katkılarıyla gerçekleştirilen tatbikatta yaklaşık 35 kişi görev aldı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnosar'dan Hekimhan'da Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement