İnşaat Alanları Iraklı Sığınmacıların Evi Oldu - Son Dakika
Güncel

İnşaat Alanları Iraklı Sığınmacıların Evi Oldu

İnşaat Alanları Iraklı Sığınmacıların Evi Oldu

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Erbil'e gelen yüzlerce aile inşaatlar ve parklarda yaşam mücadelesi veriyor.

10.08.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Erbil'e sığınan yüzlerce aile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

IŞİD'in ele geçirdiği Musul ve çevresindeki ilçe, kasaba ve köylerden kaçan, Şii ve Sünni Araplar ile Kürtler, Yezidiler ve Şahbekler (Şebek) Erbil kentine sığınıyor.

Maddi imkanları olmadığı için ev kiralayamayan aileler kent merkezinde Kürt yönetiminin izin verdiği alanlarda yaşamlarını sürdürüyor. Kimisi inşaat ve barakalara sığınırken, bazıları da park ve yol kenarlarında günlerini geçiriyor. Kimi aileler sıcaktan korunmak için kaldıkları alanları battaniye ve briketlerle kapatıyor. Bir çok aile Erbil Valiliği ve hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta duruyor. Valilik tarafından ailelere yiyecek, içecek ve elbise yardımı yapılıyor. Türk Kızılayı ekipleri de Erbil'in sokak ve caddelerinde kalan ailelere su ve bisküvi dağıtımında bulunuyor.

Ailelerin önemli bir kısmı, Musul'dan kaçtıktan sonra Erbil'e 50 kilometre uzaklıktaki Hazer Çadır Kampı'na yerleştirildi. Ancak IŞİD militanlarının bölgeye yaklaşması üzerine kamptakiler tahliye edilmek zorunda kaldı. Çareyi Erbil'deki boş alanlara yerleşmekte bulan aileler özellikle çocuklarının sağlığı için endişeli. Hijyen şartlarının olmadığı alanlarda salgın hastalık riskinin yüksek olduğunu dile getiriyorlar.

Musul'dan eşi ve 4 çocuğuyla kaçarak Erbil'e gelen Amile Hazin Eyüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalanan iki çocuğunun tedavisi için yardım beklediğini söyledi. İhtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden Eyüp, "Her şeyimizi bırakarak kaçtık. Paramız kalmadı. Birileri bir şey getirirse yiyoruz. Onun dışında çaresiziz. Özellikle yetkililerden banyo ve tuvalet sorununu çözmelerini bekliyoruz. Çünkü burada salgın hastalık riski çok yüksek" dedi.

İhsan Faiz Abbasi de eşi, çocukları, anne ve babasıyla bir haftadır bir inşaatta kaldıklarını belirterek, "Elimizde bir miktar para vardı. Onu da yolda harcadık. Çok zor durumdayız. Hem çocuklarım hem de annem hasta. Ancak onları doktora götürecek param yok" diye konuştu.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnşaat Alanları Iraklı Sığınmacıların Evi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement